Annons:

Tuff utmaning för formsvagt Västerviks IK i poängnöd

Joakim Hagelin, assisterande tränare i Västerviks IK. På fredagen väntar hemmamatch mot Södertälje IK. Foto: Bildbyrån

Tuff utmaning för formsvagt Västerviks IK i poängnöd

Matcherna duggar tätt för Västerviks IK i Hockeyallsvenskan. Efter tre raka förluster väntar Södertälje SK hemma på fredagskvällen – en hårdknäckt nöt för ett VIK i poängbehov.
– Det är klart att det känns frustrerande för oss, säger assisterande tränaren Joakim Hagelin.

Annons:

Södertälje SK verkar ha fått ordning på grejerna, är formstarkt och tryckte till Nybro Vikings med 8-3 i veckan, och på fredagen gästar tabelltrean Västervik. När man ska beskriva hemmalagets form och position måste det tyvärr låta lite annorlunda.

För på slutet har det sett ut som under stora delar av resten av säsongen – VIK blandar och ger. Laget blev som bekant nollat av BIK Karlskoga på onsdagen och dessförinnan förlorade man klart borta mot Djurgården och med 1-4 hemma mot Kalmar HC. Bortsett från plumpen mot KHC har dock laget visat styrka i hemmahallen med segrar både över topplagen Brynäs och Djurgården under andra halvan av december.

Ljuspunkter trots förlust

Trots 2–0-förlusten borta mot Karlskoga på onsdagen tyckte sig VIK-tränaren Joakim Hagelin se ljuspunkter.

– Vårt stora problem under hela säsongen har varit att vi inte har varit med från start i matcherna, utan stått och tittat på i början. Det känns som att vi har börjat spela först när vi har legat under med ett par mål och då har det varit för sent.

– Mot Karlskoga var det tvärtom. Vi kom ut bra, gjorde två bra första perioder och borde ha kunnat tagit ledningen där. Sedan känns det som att det smyger sig in någon oro i den tredje perioden – vi har inte vunnit så mycket på bortaplan den här säsongen och det verkar komma över oss ju längre det står 0-0.  Vi vågar inte riktigt gå för det, drar på oss några onödiga utvisningar när vi blir lite passiva och så får vi två snöpliga mål mot oss på slutet. Vi pratar om det dagligen, men självförtroendet är kopplat till tabellpositionen och det är lätt att det smyger sig på, säger Hagelin.

"Klart att det känns frustrerande"

De två tidigare matcherna mellan lagen den här säsongen har slutat med två hemmasegrar, 3-2 i Västervik i mitten av oktober och 4-1 i Södertälje en månad senare.

Inför fredagens match ligger VIK nu tio poäng bakom Tingsryd, som är första lag ovanför det negativa kvalstrecket. Så det är ju ingen överdrift att säga att klockan börjar klämta för VIK. 20 omgångar återstår visserligen att spela, men laget måste snart börja plocka in poäng och framför allt hitta en jämnhet och stabilitet i sina insatser.

– Det är klart att det känns frustrerande för oss. Vi vet att kapaciteten finns där och jag tycker inte alls att vår högsta kapacitet motsvarar vårt tabelläge.

– SSK har hittat något på slutet, men vi vet vilka typer av spelare de har. De gillar inte när man ligger tätt på dem och ger dem lite tid, så där har vi en viktig uppgift. Det gäller att ta bort den extra ytan för dem.

I truppen är det klart att skadade Alex Ciernik och Phil Marinaccio inte spelar. Stort frågetecken också för Theo Jacobsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt