Annons:

Flera luckor att fylla – så går ligan vidare i jakten på nya lag

Foto: Pixabay

Flera luckor att fylla – så går ligan vidare i jakten på nya lag

Det har gått några dagar sedan fyra Hockeyettan-klubbar nekades elitlicens och blev tvångsdegraderade till division 2. I dag informerar Svenska ishockeyförbundet om processen kring kommande säsong i Hockeyettan. 

Annons:

Till följd av anrika klubben Skövde IK:s konkurs i början av juni uppstod en vakant plats i Hockeyettan inför säsongen 2024/2025. Grästorps IK meddelade under måndagskvällen att de tackar ja till platsen. Innan de kan ropa hej ska klubben klara prövningen i Hockeyettans licensnämnd. 

Ett glädjande besked från licensnämnden fick Forshaga IF under måndagen. Klubben beviljas elitlicens för spel i Hockeyettan säsongen 2024/2025.

”Det återstår att pröva licensen för IK Pantern och Grästorps IK. Beslut meddelas så snart prövningen är genomförd”, skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Så går jakten på lag till Hockeyettan vidare

Vår tidning rapporterade i fredags om att fyra Hockeyettan-klubbar – Kristianstads IK, KRIF Hockey, Strömsbro IF och Bäcken HC – nekas elitlicens och tvångsdegraderas till division 2. Krisklubbarna har fram till den 19 juli på sig att överklaga och fram till dess kommer inga ytterligare lag tillfrågas om uppflyttning till Hockeyettan.

Hockeyettan består i detta nu av 36 lag, varav två lag – Pantern och Grästorp – som inte har fått sina licenser prövade. Svenska Ishockeyförbundet och ligaorganisationen Hockeyettan är överens om att målet är att fortsätta ha 40 lag i Hockeyettan.

Jakten på lag till Hockeyettan kommer gå via de tredjeplacerade lagen i kvalserierna till Hockeyettan. Inga fjärdeplacerade lag kommer tillfrågas, vilket betyder att ligan potentiellt sett skulle kunna spelas med färre lag än 40 kommande säsong.

Treorna i kvalet till Hockeyettan 2023/2024 är i rangordning 1) KB 65 2) Malungs IF 3) Värmdö HC.

Då presenteras ny serieindelning

Ny serieindelning med tillhörande spelschema presenteras i augusti 2024. Seriestarten planeras fortfarande till den 22 september 2024.

”Vi har en ambition att göra så få förändringar som möjligt mot det spelschema som redan publicerats, men justeringar kommer att vara nödvändiga när vi har alla förutsättningar och lag klara”, säger Magnus Mårtensson, tävlingschef Svenska ishockeyförbundet, i ett pressmeddelande. 

De lottade serierna med tillhörande spelschema som kommunicerats har satts på paus och dolts. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt