Annons:

Emil Georgsson behöver hitta en ersättare till Mattias Karlin. Foto: Ossian Mathiasson

Georgsson om jakten på ny tränare: "Lär ringa i min telefon"

Mattias Karlin har tränat Västerviks IK i en evighet. Nu är han presenterad av Modo – och sportchef Emil Georgssons jakt på en ersättare måste börja.
– Jag förväntar mig att det kommer ringa en del i min telefon, säger han.

Annons:

Uppgifterna har länge funnits i media. Mattias Karlin har pekats ut som Modos nästa tränare och tidigare i veckan bekräftade Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson att succécoachen lämnar VIK.

På fredagen blev han presenterad av sin nya klubb.

– Det har varit en dåligt bevarad hemlighet och det är som det är. Vill han träna Modo, så ska han träna Modo. Jag förstår att han vill det och han ska göra det om han känner att det är bäst i magen. För oss blir det ett nytt kapitel som ska startas här och vi får se vem som leder trupperna, säger Emil Georgsson.

Hur svårt blir det att ersätta honom?

– Han har gjort ett fantastiskt jobb och varit fundamental. Han har varit en trygghet för klubben. Samtidigt skulle det här ske någon gång och antingen var det nu, om ett par år eller efter 70 år i klubben. Någon gång tar en era slut, men det kommer bli tufft såklart. Det är det alltid att tappa en trygghet oavsett om det är i idrott eller i en relation. Jag tycker ändå att vi har gott mod. Vi har klarat av det här utmanande året på ett bra sätt och har en tro på att fortsätta vår resa. 

Hur länge har du känt till det?

– Jag har inte känt till det så länge, mer än att jag har läst tidningarna. Det har varit mycket att göra med slutspelet och jag har varit tränare också. Nu är det officiellt och nu kan vi jobba på hårdare med det här. 

Horsky inte aktuell

Emil Georgsson säger att han förväntar sig en hel del samtal den närmaste tiden.

– Jag förväntar mig att det ringer en del i min telefon. Det finns en ledig plats och det finns tränare som är intresserade. 

Har du själv börjat ringa något?

– Jag har kollat upp ett par namn och haft lite samtal. Det är inget mer än så. Vi är fortfarande tidigt i processen. 

Tidigare i veckan kom beskedet att Phil Horsky, som lett Vimmerby Hockey långt i jakten på Hockeyallsvenskan i flera säsonger, lämnar grannföreningen. Men han är inte aktuell.

– Nej, i dagsläget är det inget namn för oss. Vi söker en annan sorts profil än Phil. Jag har tagit referenser på honom och han är en jäkligt bra tränare, men han passar inte in i vår tanke kring en huvudtränare. 

Hur snabbt vill du ha en tränare på plats?

– Ju snabbare, desto bättre. Men vi ska vara noggrann i processen och det ska alltid kännas bra i magen. Det finns många duktiga tränare på många olika ställen. Man ska komma ihåg att Karlin är en division 1-produkt från början. Man ska inte stirra sig blind på meriter. Det viktigaste är ett bra driv och att ha någorlunda liknande inställningar och förutsättningar. Vi är en liten förening på den här nivån och det krävs att man är beredd att jobba hårt. Här får man kavla upp ärmarna. 

Vad tror du era framgångar betyder för intresset för jobbet?

– Jag tror i alla fall att man ser på oss med andra ögon än de första åren i Hockeyallsvenskan. Men vi har mycket att göra, vi är fortfarande en liten förening i sammanhanget och har en resa att göra organisatoriskt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt