Annons:

Georgsson om VH: ”Har nog satt sig i huvudet på dem”

Emil Georgssons Västervik kommer till Vimmerby med gott självförtroende. Foto: Linus Johansson

Georgsson om VH: ”Har nog satt sig i huvudet på dem”

Västerviks IK har ett superläge inför den andra halvan av Allettan. Dessutom tycker nyckelspelaren Emil Georgsson att det finns mer att hämta. – Jag tycker att vi har blandat och gett en del hittills. Trots det har vi satt oss i ett rätt bra läge, säger Emil Georgsson.

Annons:

Redan förra säsongen tog sig Västervik till den allsvenska kvalserien. Väl där föll man på målsnöret. I år är siktet inställt på att gå hela vägen. Just nu är VIK trea i den södra Alletan, två poäng från serieledning och en direktplats till kvalserien.
– Hittills tycker jag ändå att vi har blandat och gett en del. Vi var illa ute mot Vimmerby och även mot Hudiksvall, trots att vi ledde med 4-1. Dessutom torskade vi borta mot Huddinge. Men det har blivit bättre och bättre, tycker Emil Georgsson.

”Är lite förvånad”

Georgsson själv har gjort en stark säsong så här långt. Den förre Vimmerbyspelaren varnar för matchen mot VH.
– Form och sådana saker brukar inte spela så stor roll när man kommer till ett derby.
Varför tror du att det har gått så dåligt för Vimmerby?
– Det har nog satt sig i huvudet på dem. Hade de vunnit premiären mot oss kunde det nog ha sett annorlunda ut.
Är du förvånad?
– Jag är lite förvånad. Men det är så lätt hänt. Tidigare hade de ett stort självförtroende kring sitt försvarsspel. Sen släppte de in mycket mål i några matcher i slutet av grundserien. Efter det känns det inte som att de har hittat samma trygghet, säger Emil Georgsson.

Bra läge för VIK

Spelar tidigare resultat någon roll när ni går ut till matchen på lördag eftermiddag?
– Vi vann med 6-2 borta mot Vimmerby tidigare under säsongen och det kan ge oss en extra boost. Men vi förväntar oss en tuff match.
För Västervik är derbymatchen mot Vimmerby av stor vikt. Tre poäng skulle förbättra lagets sits ytterligare inför slutspurten av Allettan.
– Vi har satt oss i ett rätt bra läge. Vi har både Södertälje och Huddinge på hemmaplan i andra rundan. Men det är tuffa matcher hela tiden, säger Emil Georgsson.

Annons:

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt