Annons:

Skotträningen gav effekt – Wahlberg nätade dubbelt: ”Hans förtjänst”

Emil Wahlberg hade all anledning att vara glad efter derbyt mot Vita Hästen. Två mål blev det från hans klubba i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Skotträningen gav effekt – Wahlberg nätade dubbelt: ”Hans förtjänst”

Efter träningarna nöter Emil Wahlberg skott tillsammans med backkollegan Kim Johansson och Mikael Hedlund får agera passningsläggare.
Det gav resultat. I kvällens derbymatch gjorde Emil Wahlgren två mål från blålinjen.
– ”Mike” (Mikael Hedlund) har passat mycket på senare tid så det är hans förtjänst, säger han.

Annons:

Västerviks IK tog en efterlängtad trepoängare i allsvenskan när de körde över Vita Hästen med förnedrande 6–0 inför 1 460 åskådare i Plivit Trade hallen.

Det var lagets andra seger under ordinarie tid på 18 försök och en av segerorganisatörerna var backen Emil Wahlberg, som smällde dit två viktiga mål från sin backposition.

"Satt fint"

Först satte han 1–0 med elva sekunder kvar av första perioden sedan Vita Hästen radat upp en mängd klara chanser och Emil Kruse fått visa upp ett storstilat målvaktsspel. 

– Jag visste att det var lite tid kvar av perioden och fick ett bra pass av Kellen (Jones). Jag försökte bara få skottet på mål så fort som möjligt och det gick vägen, säger Emil Wahlberg. 

Sedan gjorde han 4–0-målet med ett fruktat slagskott i powerplay, ett mål som kom efter att Vita Hästen tagit timeout och försökt få rätsida på problemen.

– Vi hade ett bra powerplay och det kändes som att det skulle komma ett mål förr eller senare. Skottet och målet satt fint, säger han och lägger till:

– Klart att det var två psykologiskt viktiga mål. I senaste matchen mot Västerås fick vi ett tungt mål emot oss med 15 sekunder kvar av första perioden, då ledde vi med 1–0, säger Emil Wahlberg. 

Träningen gav effekt

Efter träningarna brukar Wahlberg stå och nöta en del skott och i kväll gav träningen utdelning. 

– Jag försöker träna så mycket som möjligt på skottet. Vi får ganska mycket tid efter träningarna och det brukar bli en hel del skott. Jag och Kim (Johansson) brukar köra mycket ihop och ”Mike” (Mikael Hedlund) har passat mycket på senare tid så det är hans förtjänst.

Totalt sett gjorde VIK en mycket bra insats bortsett från en tiominutersperiod i första perioden där laget var illa ute. 

– Vi gick ner oss kraftigt efter sju bra minuter. Det var puckar på mållinjen och puckar precis bakom Kruse så det är starkt av oss att reda ut det. Skönt att vi kunde hålla ut och göra en bra insats över nästan 60 minuter.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt