Annons:

Nowick har fått sin dom – så lång blir avstängningen:

Darren Nowick spelar inte kvällens match mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson

Nowick har fått sin dom – så lång blir avstängningen: "Skyddade mig själv"

Darren Nowick stängs av en match för att ha dragit omkull en av domarna i senaste matchen mot Södertälje SK. VIK-forwarden missar därmed kvällens drabbning mot Modo.

Annons:

Det var i samband med en händelse i andra perioden som det uppstod ett gruff mellan flera spelare i båda lagen. En av linjedomarna gick emellan när Darren Nowick hamnade i bråk med en SSK-spelare och när han stod mellan spelarna och försökte sära på dem så fick Nowick upp sin vänstra arm upp mot domarens högra axel och han föll till isen. 

"Skyddade mig själv"

Efter händelsen efteranmäldes Nowick till disciplinnämnden för ”physical abuse of officials” och avstängningen motsvarar en match. 

”Det finns enligt nämnden ingen anledning att tro att Darren Nowick haft som avsikt att dra ner linjedomaren på isen. Han måste däremot ha varit fullt medveten om att linjedomaren gått in i det bråk som uppstod och befann sig mellan spelarna. När han sträckte sin vänstra arm över linjedomarens högra arm för att komma åt motspelaren bör han även ha förstått att det fanns en risk för att linjedomaren skulle falla på sätt som sen skedde. Darren Nowick har varit likgiltig för att han, genom sitt agerande, utsatte linjedomaren för en sådan risk. Han har därför tagit en sådan otillbörlig kroppskontakt med en domare som innebär att han får anses ha gjort sig skyldig till Physical abuse of officials. Förseelsen är dock av relativ lindrig art och påföljden kan stanna vid en avstängning som motsvara en match”, skriver disciplinnämnden i sin dom på Hockeyallsvenskans hemsida. 

Darren Nowick säger så här om situationen:

”Jag har aldrig fysiskt tryckt, dragit eller träffat domaren. Jag skyddade mig bara från den andra spelaren. Jag ber om ursäkt för att domaren föll på isen, men det enda jag försökte var att skydda mig själv i situationen”, säger Nowick till Hockeyallsvenskans sajt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt