Viktig seger för IKO – besegrade Brynäs på hemmais

Joakim Thelin avgjorde för IKO hemma mot Brynäs.

IK Oskarshamn har vaknat till liv igen. 3-2 efter förlängning blev det för IKO hemma mot klassiska Brynäs IF.
– Vi bygger vidare på det här, säger Filiph Engsund till CMore.

Det var Brynäs som tog ledningen borta mot IK Oskarshamn. Daniel Mannberg sköt 1-0 i den första perioden. Bara 38 sekunder in på den andra akten kom hemmakvitteringen efter ett powerplay-mål av Filiph Engsund.

Brynäs återtog emellertid ledningen genom Greg Scott, men i slutet av den andra perioden utjämnade Engsund för andra gången i bataljen.

Oskarshamn låg på för ett segermål under stora delar av den tredje perioden, men trots ett hårt tryck – framför allt andra halvan av tredje akten – hade IKO svårt att hitta det tredje målet.

IKO fick också ett gyllene läge med knappt två minuter kvar när Brynäs var sex man på isen. Men trots det numerära överläget kom inget 3-2-mål för hemmalaget.

Såg ut att bli mållöst

Inte heller under återstoden av powerplayet i förlängningen lyckades IKO göra mål. Förlängningen såg ut att förbli mållös när inte särskilt många farliga chanser åt något håll skapades. Brynäs Jonathan Sigalet blev fri framför mål, men skottet en bra bit utanför.

När det var mindre än en minut kvar av övertiden kunde IK Oskarshamn avgöra. Joakim Thelin petade in pucken efter att ha blivit framspelad av Simon Despres.

– Vi får en dålig start, men gör en mycket bättre andra och tredje. Vi tar med oss de två sista perioderna och bygger vidare på det tills på lördag, säger Engsund till CMore.

IKO är tia i SHL, två poäng före just Brynäs på elfteplatsen.