Uselt powerplay fällde Oskarshamn på hemmais

Oskarshamn hade inget stäm i sitt powerplay i dag heller. Foto: Pixabay

IK Oskarshamn har ett av SHL:s sämsta powerplay. Det visade man återigen i kväll. Trots mängder med utvisningar för Rögle gjorde IKO endast ett mål – och förlorade matchen med 1-2.

Rögle behövde två minuter och 42 sekunder på sig att göra två mål i powerplay. Oskarshamn gjorde ett – trots att man spelade i numerärt överläge i sanslösa 13 minuter och 50 sekunder.

Hemmalaget fick läge på läge i PP, men var alldeles för trubbigt. I övrigt var matchen jämn, men Rögles effektivitet och spetsback Kodie Curran (två mål) avgjorde.

Oskarshamn har nu en nyckelmatch borta mot Linköping på torsdag. Förlust där och man kan nog börja förbereda sig på negativt kvalspel. I så fall skiljer det nio poäng upp till fast mark.