Annons:

Erik Gustafsson har hittat rätt i Västerviks IK igen efetr sin utlåning till Vimmerby Hockey. Foto: Arkivbild

VIK-backen har hittat rätt efter utlåningen

Erik Gustafsson, som nyligen gjorde match nummer 300 i VIK-tröjan, hade en tung höst med sparsamt med istid. I mitten av november blev han utlånad och spelade sex matcher med Vimmerby i HockeyEttan.
- I dag är jag nöjd med min insats och har varit sedan efter jul, säger den defensive backen efter segern mot MoDo.

Annons:

Det är inte ofta han får rubriker, Erik Gustafsson. En utpräglat defensiv back som jobbar i det tysta och sällan gör poäng.

Mot MoDo var han en av isens absolut bästa spelare och fick välförtjänt ta emot priset som matchens lirare i hemmalaget.

"Spelar vi som i dag är vi svårslagna"

- Tre perioder där vi spelar riktigt bra och följer vår gameplan. Jag tycker att vi är minst lika bra som MoDo, om inte bättre. Det var bra försvarsspel från båda hållen, jag kan tänka mig att de vet att vi är giftiga när vi får lägen och vi vet att de är giftiga när de får lägen.

-  Vi var inte nöjda med första 7-8 minuterna, de kom ut och var lite starkare, sen tycker jag vi tar över och vårt försvarsspel sitter jättebra. Spelar vi som i dag är vi svårslagna, det vet vi om och det har börjat sitta mer efter jul, säger han om matchen mot MoDo.

Näsbränna som gav resultat

Efter jul ja, det var då Erik återvände till Västervik efter en utlåning till Vimmerby.

- Kul att den där lilla näsbrännan gett resultat. Det är klart man var less till en början, men det är bara att borra ner skallen och göra nåt bra av det. Jag fick spela mycket i Vimmerby, det ska de ha ett stort tack för. Sen kom jag tillbaka hit och får förtroende och spelar bra igen, avslutar Erik Gustafsson.

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt