Annons:

BEKRÄFTAT: IKO SPARKAR TRÄNAREN

Håkan Åhlund har gjort sitt som tränare i IK Oskarshamn. Foto: Ossian Mathiasson

BEKRÄFTAT: IKO SPARKAR TRÄNAREN

Efter flera dagars rykten om att Håkan Åhlund kommer att få sparken har han nu fått det. Beskedet lämnade IK Oskarshamn alldeles nyss. 

Annons:

Åhlund tränade IKO när laget gick upp i SHL förra säsongen och fick då beröm från alla håll. I år, som väntat bottenlag i SHL, har Åhlund fått alltmer kritik under säsongens gång och i dag fick han alltså sparken. 

Beslutet togs under ett möte i morse. 

– Vår ambition har hela tiden varit att Håkan skulle fortsätta leda laget resten av säsongen. De senaste dagarnas uppgifter i media har dessvärre skapat ett fokus på Håkan istället för på laget och därför har jag tillsammans med styrelsen beslutat att det här är den bästa lösningen för IK Oskarshamn under rådande omständigheter, säger IKO:s general manager Thomas Fröberg.

Assisterande tränaren Fredrik Hallberg blir kvar i klubben med ansvar för spelsystemet. Tränarstaben kompletteras med Per-Erik Johnsson som huvudtränare och Jeff Jakobs som ytterligare en assisterande tränare vid sidan av Hallberg. Den nya tränarkonstellationen leder laget redan vid bortamatchen mot Rögle på lördagseftermiddagen. 


Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt