Annons:

Han utsågs till säsongens bäste spelare av fansen

Jacob Bjerselius fick ta emot priset som säsongens bästa spelare av Rödblåa Fans i samband med gårdagens match mot Södertälje. Foto: Ossian Mathiasson

Han utsågs till säsongens bäste spelare av fansen

Centern Jacob Bjerselius är inte spelaren som syns mest i poängprotokollet. Men fansen ser vad han gör på isen och belönar honom med priset som årets lirare i Västerviks IK.
”Det var inget snack om saken”, skriver Rödblåa Fans i motiveringen. 

Annons:

Några minuter före nedsläpp i gårdagens allsvenska match mot Södertälje SK delade supporterföreningen Rödblåa Fans ut ett pris till spelaren som medlemmarna anser varit den bästa och viktigaste spelare under våren. 

I fjol gick priset till målvakten Emil Kruse, numera i Västerås IK, och i år föll valet på centern Jacob Bjerselius, som redan har förlängt sitt kontrakt med Västervik över kommande säsong. 

Så här löd motiveringen från Rödblåa Fans: ”Denna spelare har tagit enorma kliv i sitt spel både offensivt och defensivt. Han visar hjärta för klubben och för oss fans på och utanför isen. Spelaren är den i laget som varit genomgående bästa spelaren under säsongen. Han skapar inga stora rubriker men jobbar mycket i det tysta som inte har gått osett förbi. Det var inget snack om saken vilken spelare som skulle få priset i år”. 

Västerviks IK vann gårdagens avgörande match mot Södertälje SK och har därmed kvalificerat sig för slutspelsserien, som börjar med bortamatch mot Södertälje på onsdag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt