Annons:

Oskarshamn landar stark målvaktsvärvning

IK Oskarshamn värvar Björklövens duktige målvakt Joe Cannata. Foto: Ossian Mathiasson

Oskarshamn landar stark målvaktsvärvning

Joe Cannatas första säsong i Sverige blev succéartad. Nu plockar IK Oskarshamn in målvakten i sin organisation. 

Annons:

Inför den gångna säsongen valde Joe Cannata, 30, att testa på spel i Europa för första gången och skrev på för allsvenska Björklöven. 

Han var verkligen en bidragande anledning till att Björklöven gick så bra som de gjorde. Han utsågs till årets målvakt i Hockeyallsvenskan med en räddningsprocent på 93,8 och ett snitt på 1,72 insläppta mål per match. 

”Jag har gjort mitt bästa samtidigt som att jag spelade i ett väldigt bra lag där det tidigt stod klart att vi tillhörde toppen. Det är klart att det blir en extra trygghet då”, säger Joe Cannata i ett pressmeddelande på IK Oskarshamns hemsida.

Klar för två säsonger i IKO

Nu tar den skicklige målvakten steget upp i Sveriges högsta liga, SHL, och har kritat på ett tvåårskontrakt med IK Oskarshamn. 

”Oskarshamn visade tidigt sitt intresse och jag har fått en väldigt bra bild av klubben. Jag har exempelvis snackat med Alex (Hutchings) eftersom han spelat i klubben tidigare. Han sa bara bra saker och efter samtal med min agent och Thomas (Fröberg) var det egentligen inte så mycket mer att göra än att skriva på. Det känns väldigt bra”, säger Joe Cannata.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt