Annons:

På grund av corona – kvalet till TV-pucken ställs in

Foto: Pixabay

På grund av corona – kvalet till TV-pucken ställs in

Kvalspelet till TV-puckens slutspel ställs in. Beslutet gäller både killarnas och tjejernas kvalspel. Anledningen är coronapandemins utveckling, meddelar Svenska Ishockeyförbundet. 

Annons:

Under fredagen höll förbundet ett möte med Folkhälsomyndigheten och tog därefter beslut att ställa in kommande veckors kvalspel till TV-pucken.

– Det är viktigt att svensk ishockey tar ansvar för att minska smittspridningen och därför gör vi vårt bästa för att efterleva de råd, rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten och andra myndigheter sätter upp. TV-pucken är en stor ungdomshockeyfest som i över 60 år betytt mycket för svensk ishockey, och så klart även för alla killar och tjejer som fått delta. Därför är det tråkigt att vi nu behöver ställa in årets kvalspel som skulle spelats på olika platser runt om i landet, säger Anders Larsson ordförande i Svenska Ishockeyförbundet.

Tanken är fortsatt att finalspelet ska spelas i Umeå den 29 oktober till 1 november. Ett besked ska komma senast den 13 oktober. Förbundet har också uppmanat svensk hockey att hänga i och hålla ut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt