Annons:

Förkylt i VIK – två avhopp under dagen till kvällens match

Mattias Karlin har under fredagen fått ta emot samtal från två sjuka spelare som missar kvällens hemmamatch mot Björklöven. Foto: Ossian Mathiasson

Förkylt i VIK – två avhopp under dagen till kvällens match

I kväll tar Västerviks IK emot tabelltvåan i HockeyAllsvenskan, Björklöven, i hemmahallen. Och under dagen har tränare Karlin fått ta emot samtal från två förkylda spelare som tvingas kasta in handduken.

Annons:

Jonathan Davidsson var lätt förkyld och missade Västerviks match senast mot Väsby. Han har dock piggnat till och hans covid-19-test var negativt, så han spelar i kväll.

Däremot fick tränare Mattias Karlin samtal från två snuviga spelare i morse, som båda tvingas kasta in handduken inför kvällen match – forwardarna Kellen Jones och Tim Wahlgren.

– De har förkylningssymptom och ska testas. Det gör att vi får kasta om lite i laget – både i spel fem mot fem och i spel fem mot fyra, säger Karlin.

Sex raka utan trepoängare

För Västerviks IK har maskineriet knackat en del den senaste tiden. VIK, som i takt med de fina resultaten tidigare på säsongen och flera vassa värvningar nämns med allt större respekt hos motståndare och får allt högre förväntningar på sig från supportrarna, har nu sex matcher i rad utan seger under ordinarie tid.

– Det är inget som oroar mig. Men det kan säkert vara skönt för vissa spelare att det kommer en sådan här match nu, där vi inte är favoriter, säger Mattias Karlin.

Hur summerar du senaste matchen mot jumbon Väsby (seger efter förlängning)?

– Stundtals var det helt okej. Vissa delar var bättre, medan andra delar var som det har sett ut den senaste tiden.

Kommer ta lite tid

Karlin betonar att man är trygga i det man gör och medvetna om att det kommer ta lite tid att få igång den så kallade ”Djurgårdskedjan”.

– Men det är inte alla som förstår. Jonathan Davidsson har till exempel inte spelat ishockey på nio månader. Vi har hela tiden vetat att de kommer lyfta allteftersom, och det går åt rätt håll.

– Björklöven är ett bra lag, så det gäller att vi chippar in och håller oss till det vi ska göra.

Åter i laget är backen Oscar Drugge, som stod över senast.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt