Annons:

Victor Öhman vet hur man gör mål och sänker Modo. I kväll spelar hans Västerviks IK bortamatch mot Örnsköldsvikslaget. Foto: Ossian Mathiasson

Revanschsuget Modo näst på tur – slår Öhman till på nytt mot favoritmotståndet?

Västerviks IK körde över Modo med 5–0 i mellandagarna. I kväll möts lagen i Örnsköldsvik.
– Vi är förberedda på att de är desperata och vill ha revansch, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

Annons:

Efter jul har Västerviks IK spelat fyra matcher och plockat nio poäng av tolv möjliga. Femteplacerade Västervik vann med 3–0 mot AIK och 5–0 mot Modo i mellandagarna, åkte på en tung 3–5-förlust borta mot Almtuna i måndags och gav svar på tal hemma mot Södertälje i onsdags.

Västervik vann med 4–0 och höll nollan för tredje hemmamatchen i rad. Succémålvakten Daniel Marmelind imponerar stort med två raka nollor då han vaktade kassen mot AIK och Södertälje. Han är seriens just nu bäste målvakt med en räddningsprocent på 93,8 procent och gör den ena stormatchen efter den andra. 

Det återstår att se om han får förtroendet mellan stolparna i kvällens bortamatch mot Modo. 

– Vi går inte ut med det i dag (läs i går). Daniel har gjort det extremt bra så man kan inte säga så mycket mer än så, säger VIK-tränaren Mattias Karlin. 

"Bevisade att vi hade en dålig dag"

Västervik satte sig i bussen för den långa resan till Örnsköldsvik på torsdagsmorgonen och kom fram vid 19-tiden. 

– Vi åkte direkt på torsdagsmorgonen utan att vara på is. Resan till Örnsköldsvik har varit lite trög. Vi kom fram en timme senare än vad vi hade tänkt oss på grund av vädret, säger Mattias Karlin vid 19-tiden på torsdagen. 

Efter den svaga insatsen mot Almtuna i Uppsala i måndags var det starkt av Västervik att studsa tillbaka rejält i onsdags. 

– Jag tycker att vi bevisade att vi hade en dålig dag på jobbet mot Almtuna. Vi studsade tillbaka och gjorde en bra insats mot Södertälje.

Vad var bra mot SSK?

– Att vi var intensiva och jobbade hårt. Vi fick därmed kontroll på matchen på ett bra sätt. Det kändes som att det var ganska behagligt. Det var stor, stor skillnad jämfört med matchen mot Almtuna. 

Modo vill ha revansch

När Västervik mötte Modo i mellandagarna var det inget snack om saken. Modo har tagit två segrar på tre matcher (fem poäng) i början på det nya året och vill få revansch på VIK. 

”Första jag tänker när jag hör Västervik är revansch. Revansch för den mindre lyckade insatsen där nere i mellandagarna. Det är ett tungt lag att möta. De spelar med fart. De vill också spela på rulle. Vill få oss utspridda på banan och utnyttja det”, säger Modotränaren Pär Styf till Modos hemsida. 

Mattias Karlin i VIK är redo för en tuff tillställning i Örnsköldsvik. 

– Vi förväntar oss att det kommer bli en tuff match. Vi är förberedda på att de är desperata och vill ha revansch.

Vad vill du se från ditt lag?

– Att vi gör det vi gjorde i går, spelar tajt, jobbar hårt tillsammans och använder vår tyngd. 

Hur gärna vill du se Victor Öhman göra en ny målsuccé uppe i Örnsköldsvik?

– Det skulle inte skada, men det viktigaste är att vi vinner. Det där är bara en bisak. Det är klart att det är skönt för honom då han får förstärkt självförtroende. 

Så är läget i laget

Ett formstarkt Västervik ligger femma i Hockeyallsvenskan och Karlin vill att laget fortsätter på den inslagna vägen.  

– Jag tycker att vi har gjort det bra på det stora hela efter uppehållet. Det är som jag alltid säger, det är en ny dag hela tiden så det gäller att man är på tårna.

Västervik kommer till spel med samma trupp som slog Södertälje i onsdags. Det innebär att Joakim Hagelin, Alfred Barklund och Gerry Fitzgerald inte är med mot Modo. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt