Annons:

VIK bekräftar ny målvaktsrockad – floppen ersätts med SHL-lån

Pontus Eltonius ansluter till Västerviks IK på lån från SHL-klubben Modo. Foto: Bildbyrån

VIK bekräftar ny målvaktsrockad – floppen ersätts med SHL-lån

Västerviks IK:s målvaktsuppsättning har varit i ständig förändring denna säsong. Nu är Expressens uppgifter bekräftade av Västerviks IK. Pontus Eltonius lånas in från SHL-klubben Modo och relativt nyrekryterade Cody Porter skeppas iväg. 

Annons:

Expressen rapporterade under juldagen om att Pontus Eltonius, Modomålvakten som nyligen kallades hem från sitt lån i norska klubben Frisk Asker, lånas ut av SHL-klubben ännu en gång. 

Tidningens uppgifter placerar honom i Västerviks IK samtidigt som Cody Porter, målvakten som kom till VIK i november och petade undan Emil Zetterquist till Mora IK, tvingas lämna. 

VIK bekräftar ny målvaktsrockad

I dag, på annandag jul, bekräftar Västerviks IK att de gör ytterligare en rockad på målvaktssidan. Pontius Eltonius ansluter till VIK på lån från Modo. 

"Vi har haft ett bra samtal med MoDo och Pontus om att hitta en lösning mellan parterna. Nu har vi kommit överens om att få låna Pontus och det känns jättebra. Pontus har haft några riktigt bra säsonger i hockeyettan och tog upp Nybro till hockeyallsvenskan ifjol. Han värvades av MoDo och har varit utlånad till Frisk Asker. Nu kom möjligheten för oss att få låna honom, och vi kände att det här kändes helt rätt för oss", säger VIK:s sportchef Victor Öhman.

Efter endast fyra matcher i VIK-tröjan tvingas floppvärvningen Cody Porter lämna nästjumbon i Hockeyallsvenskan.

"Vi hade en möjlighet i kontraktet att gå skilda vägar med Cody, och vi utnyttjar nu den möjligheten. Anledningen till det är att Cody, sedan första veckan han kom hit, har dragits med en skada, och vi vet inte riktigt när det kommer att bli bra. I det läge vi befinner oss i har vi dessvärre inte tid att vänta utan har valt ett annat alternativ", säger Öhman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt