IKO klev upp på säker mark efter dramatiskt avgörande

Markus Modigs gjorde mål när IK Oskarshamn tog viktig seger i bottenstriden. Foto: Ossian Mathiasson

IK Oskarshamn kämpar för att undvika det negativa kvalet. Kvällens 3–2-seger mot Malmö efter förlängning gör att IKO kliver upp på säker mark.

Vimmerbysonen Markus Modigs gav Oskarshamn ledningen med ett fint skott halvvägs in i andra perioden. Malmös hårdskjutande back Patrik Hersley bombade in kvitteringen och Pathrik Westerholm sköt 2–1 med mindre än tio minuter kvar av matchen.

Med endast 32 sekunder kvar av ordinarie tid i Malmö Arena kom IKO tillbaka med ett 2–2-mål genom Lance Bouma. IKO lade dessutom beslag om bonuspoängen då Nolan Zajac kom fri med målvakten Oscar Alsenfelt och sprättade upp 3–2 som gav IKO två viktiga poäng i SHL:s bottenstrid.

IKO lämnar i och med kvällens seger över nästjumboplatsen till Brynäs och är uppe på säker mark igen. IKO, med två matcher kvar att spela, har 57 poäng, lika många poäng som Brynäs som har tre återstående matcher.