Annons:

Skicklige VIK-backen presenterad av SHL-klubb: ”En ära”

Västerviks framträdande tvåvägsback Michael Kapla har presenterats av Skellefteå AIK. Foto: Ossian Mathiasson

Skicklige VIK-backen presenterad av SHL-klubb: ”En ära”

Michael Kapla har belönats med ett SHL-kontrakt efter sin imponerande säsong i Västerviks IK. Den skicklige backens kommande anhalt är Skellefteå AIK. 

Annons:

Amerikanen Michael Kapla har precis avslutat en mycket stark säsong med Västervik i Hockeyallsvenskan. Han stod för 38 poäng på 61 matcher och var viktig såväl offensivt som defensivt.

Han har dessförinnan tillhört New Jerseys och Torontos organisationer med spel i både AHL och NHL. Nu har den 26-årige backen kritat på för SHL-klubben Skellefteå och kontraktet sträcker sig över kommande säsong. 

”Det känns fantastiskt. Det var lite av mitt mål när jag signade för Västervik, att spela i SHL, och att få göra det i Skellefteå känns riktigt häftigt. Jag visste inte jättemycket om svensk hockey sedan tidigare men jag vet hur stark organisation de har så det är en ära att få bli en del av det”, säger Michael Kapla till Skellefteås hemsida. 

"Västervik hjälpte mig"

Han anpassade sig snabbt till den europeiska hockeyn och var VIK:s bäste spelare tillsammans med målvakten Daniel Marmenlind. Han ansluter till sin nya klubb under sommaren. 

”Några av de stora omställningarna var såklart att leva i Sverige, vänja sig vid språkskillnaderna, de kulturella skillnaderna och svensk hockey överlag, med den större isen och så. Svenska spelare är skridskoskickliga och defensivt starka men jag känner mig redo att ta steget till SHL. Västervik hjälpte mig att anpassa mig till både den svenska livsstilen och till svensk hockey”, säger Kapla. 

Den tidigare VIK-forwarden Darren Nowick spelar i Skellefteå och har kontrakt med SHL-klubben över kommande säsong. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt