Annons:

Krampen spelade Blom ett spratt: ”Ville lite för mycket”

Oscar Blom har startat Novemberkåsan helt okej, men hoppas att han har mer att ge i kväll och i natt. Foto: Stefan Härnström

Krampen spelade Blom ett spratt: ”Ville lite för mycket”

Efter flera år fyllda med allvarliga skador är Oscar Blom nu tillbaka på allvar. Efter det första varvet ligger han åtta i juniorklassen i Novemberkåsan.
– Det har rullat på, men det är långt kvar så det är för tidigt att säga något, säger Oscar Blom.

Annons:

Fyra sträckor in i Novemberkåsan placerar sig Oscar Blom på plats 19 i totalsammanställningen. I juniorklassen är han åtta, drygt sex minuter efter ledande Jimmy Wicksell.

– Jag hade räknat med en lite högre placering nu, men det är långt kvar, vi har ju inte åkt en tredjedel än. Till skillnad från mig har de andra kört en hel säsong. Jag är nöjd så här långt, säger Oscar Blom.

Problem med en bromsskiva

Den steniga förstasträckan borde kanske vara Oscar Bloms starkaste, men där fick han inte riktigt till det på morgonen.

– Jag körde på mig lite mycket kramp på förstasträckan. Jag ville lite för mycket där. Sen har jag haft problem med en bromsskiva som var lite krokig, men det har inte varit några större problem än så.

Hur är banan?

– Jättefin. Nu har jag ju kört tidigt på hårt underlag, det blir säkert svårare i natt. Sträcka ett kommer att bli avgörande. Den är stenig och kommer inte att bli mindre stenig i kväll och i natt.

Hitta en bra känsla

Vimmerbykillen tror att dimman kommer kunna ställa till det rejält när tävlingen startar om strax efter klockan 17 i kväll.

– Dimman kommer bli tråkig. Det kände jag redan på sträcka fyra nu, bitvis gick det knappt att köra.

Hur går tankarna inför fortsättningen?

– Jag ska försöka hitta en bra känsla så att jag inte kör på mig kramp. Jag känner mig pigg i alla fall, säger Oscar Blom.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt