Annons:

Maciej Janowski har förlängt sitt kontrakt med Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: STJÄRNAN FÖRLÄNGER MED DACKARNA

Dackarna levererar i dag en härlig julklapp till sina supportrar. 2021 års VM-femma Maciej Janowski har kritat på ett nytt kontrakt. 

"Jag gillar atmosfären i Dackarna och kan säga att det inte fanns någon tvekan från varken mig eller klubben att det skulle bli en fortsättning över 2022", säger han till klubbens hemsida. 

Annons:

Maciej Janowski anslöt till Dackarna inför säsongen 2016 och har varit en av klubbens toppförare. Den nu 30-årige polacken har sedan dess varit Målilla-klubben trogen.

Att det skulle bli en fortsättning för "Magic" i Dackarna över 2022 har det egentligen aldrig varit någon tvekan om. Parterna har varit överens om ett fortsatt samarbete under en längre tid, men det är först nu som allt kommit på plats.

"Jag pratade med Maciej redan på finalkvällen, i Eskilstuna, innan vi skildes åt. Ända sedan dess har jag känt mig trygg med att han ska vara med i laget nästa säsong. Det känns jättebra att kunna presentera det för våra sponsorer och supportrar nu", säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Maciej Janowski instämmer i det som Teurnberg berättar. 

"Jag är glad att kunna meddela att jag kommer att stanna kvar hos de svenska mästarna Dackarna till kommande säsong. Efter många år i klubben är jag van vid och trivs i Dackarnas färger, med människorna i klubben och supportrarna. Jag känner ett bra stöd från ledningen och gillar atmosfären i klubben. Det fanns inte någon tvekan från varken mig eller klubben att det skulle bli en fortsättning. Vi bygger något seriöst tillsammans och det bekräftas av titeln 2021. Jag tror att det kommer mer och jag är glad att få vara en del av Dackarna. Vi ses 2022", hälsar "Magic".

Två platser kvar att fylla

Han går in i den nya säsongen med snittet 1,901.

"Maciej var en viktig kugge i det laget som körde hem Dackarnas första SM-guld sedan 2007. Han tillhör vår ryggrad och är den förare i dagens Dackarna som har kört längst i klubben. Han kommer från en säsong som var lite upp och ned, där han inledde förträffligt, men sedan hamnade i en formsvacka, inte minst i GP-serien. Men när vi behövde honom som mest, jag tänker till exempel på SM-semifinalen i Västervik, klev han verkligen fram", säger Mikael Teurnberg.

Truppen till 2022 är i det närmaste klar.

"Vi har två platser kvar att fylla i truppen. En av dem är klar och kommer att presenteras nästa vecka. När det kommer till de två platserna handlar det mer om back up-förare. Vi kommer att mönstra ett väldigt ungt och färgstarkt lag som jag tror mycket på", säger Mikael Teurnberg.

Fakta

Dackarnas trupp just nu:

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Maciej Janowski, 1,901

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt