Annons:

Västervik vill hålla sviten vid liv – han har brutit handleden

Noel Wahlqvist har brutit handleden och kommer vara gipsad i två veckor. Lagledaren Morgan Andersson hoppas att Västerviksföraren kan vara tillbaka om en månad. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik vill hålla sviten vid liv – han har brutit handleden

Västervik Speedway är obesegrade efter fem matcher och hoppas kunna hålla sviten vid liv efter kvällens match mot Rospiggarna. 

– Det är ett lurigt lag att möta, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson. 

Annons:

Det är två formstarka lag som ställs mot varandra på Hejla Arena i Västervik i afton. Tabelltvåan Västervik har inlett säsongen imponerande med fyra segrar och ett kryss och Rospiggarna börjar lyfta från botten efter två raka vinster.

– Kommer vi upp i normal nivå ska vi kunna klara det, men det går inte att ta något för givet. Rospiggarna har ett antal förare som har gjort bra tävlingar på vår arena och de är på rulle efter att ha vunnit några matcher. Vi har största respekt för Roslagens stolthet. Vi siktar på att fortsätta vara obesegrade, säger Morgan Andersson. 

Hansen tar plats i startsjuan

När Morgan Andersson tittar på den startsjua som Rospiggarna mönstrar till kvällens match konstaterar han att det är ett lurigt lag. 

– Jag vet några förare i deras lag kan åka jäkligt bra här ute. Kim (Nilsson) har levererat bra här genom åren och Lahti (Timo) kan vara en förare som bara dammar på. Lebedevs (Andzejs) är inte är att leka med och Palovaara (Victor) har börjat säsongen jättebra. Vi får vara vaksamma och komma bra in i tävlingen från början. Det är vårt kollektiv som måste leverera och vi ska försöka dra igång ordentligt från heat nummer ett, säger Morgan Andersson. 

Dansken Mads Hansen gör säsongens första framträdande för Västervik och kliver in på plats fyra. 

– Han har gjort sig förtjänt av det och har en bra månad bakom sig i både polska och danska ligan.  

Är du inne i en period där du vill testa och se vad förarna går för?

– Så kan det vara, men det gäller också att man har gjort sig förtjänt av platsen. Det har Mads gjort. Vi har kört fem matcher och han kommer in i den sjätte matchen. Det är läge för det och han har gjort det bra.

Wahlqvist har brutit handleden

Den egna produkten Noel Wahlqvist opererade nyligen den handled som han bröt under ett heat vid SM-kvalet i Karlstad.

– Han krokade ihop med en förare och det gick rakt ut i staketet. Det blir ett par veckor i gips innan han kan börja rehaba och förhoppningsvis vara tillbaka om en månad. Det har satts in någon platta och några skruvar så vi får se vad statusen är när han får ta bort gipset och göra en ny röntgen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt