Annons:

NY UTKLASSNINGSSEGER FÖR VÄSTERVIK PÅ HEMMAPLAN

Tai Woffindens Västervik hade en angenäm afton hemma mot Indianerna och vann med 22 poäng (56–34). I morgon körs returen i Kumla. Foto: Ossian Mathiasson

NY UTKLASSNINGSSEGER FÖR VÄSTERVIK PÅ HEMMAPLAN

Det som på förhand såg ut att bli en jämn match blev något annat på ovalen. Västervik satte Indianerna på plats och vann med utklassningssiffrorna – 

Annons:

Västervik har så här långt vunnit klart och tydligt hemma mot Lejonen, Rospiggarna och Piraterna. 

I kväll bjöd laget på ytterligare en storseger. 

Västervik fick en utomordentligt bra start på hemmamatchen mot Indianerna med en tiopoängsledning efter fyra körda heat. 

Bartosz Smektala och Mads Hansen fixade en femetta redan i första heatet och lagkamraterna Gleb Chugunov och Anton Karlsson ville inte vara sämre i andra heatet. Efter två heat var Västervik i ledning med 10–2. 

Tai Woffinden fick en bra start i tredje heatet och var först över mållinjen. Indianernas Rohan Tungate satte stopp för Västerviks tredje raka femetta då han tog sig förbi Jacob Thorssell i början av andra varvet. Indianernas stjärnförare Jason Doyle såg till att fjärde heatet slutade lika, 3–3, efter att ha lett från start till mål. 

 Tre raka femettor avgjorde

Den fullständiga dominansen fortsatte efter första sladdpausen. Västerviks visade ingen som helst pardon och radade upp tre raka femettor i heat fem, sex och sju. Den redan klara ledningen drygades ut till förkrossande 32–10 (!) med åtta heat kvar att köra på Hejla Arena och då var matchen avgjord. 

Gleb Chugunov och Mads Hansen vann heat fem, Jacob Thorssell och Tai Woffinden heat sex och Bartosz Smektala och Mads Hansen heat sju. 

Jason Doyle, den enda Indianföraren som initialt hittade rätt på banan i Västervik, tog sin andra respektive tredje seger i heat åtta och tio och satte stopp för Västerviks framfart. När han inte var ute på ovalen hade Västervik lekstuga. I åttonde heatet slog Anders Thomsen och Anton Karlsson till med kvällens sjätte femetta. Ledningen i paus var uppe i 42–18.

Seger med 22 poäng

Indianerna gjorde direkt efter paus en taktisk förändring som väl föll ut. Jason Doyle tog sin fjärde raka heatseger och fick med sig lagkamraten Krzysztof Buczkowski först över mållinjen, lagets första femetta. Den avslagna tillställningen följdes sedan upp med tre oavgjorda heat som gav Västervik en klar 49-29-ledning inför nomineringsheaten. 

Det blev till slut en komfortabel 56–34-seger som ger Västervik en bra chans att plocka bonuspoängen vid morgondagens returmöte i Kumla. 

Fakta

Poäng, Västervik: 

Bartosz Smektala 6 (4)

Mads Hansen 9+4 (5)

Tai Woffinden 9+3 (5)

Jacob Thorssell 6 (4)

Anders Thomsen 10 (5) 

Anton Karlsson 5+3 (3) 

Gleb Chugunov 11 (4)  

Poäng, Indianerna: 

Max Fricke 5 (5)

Bartlomiej Kowalski 1 (3)

Krzysztof Buczkowski 5+1 (5) 

Rohan Tungate 5 (5)

Jason Doyle 16+1 (6)

Jonatan Grahn 1 (3)

Johannes Stark 1 (4)

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt