Annons:

Ljung kritisk mot beslutet:

Peter Ljung var kritisk mot beslutet att låta det tredje heatet gå utan omstart. Foto: Linus Johansson

Ljung kritisk mot beslutet: "Blev pannkaka av allting"

Tidigare dackeföraren Peter Ljung tog åtta poäng i derbyt trots visst maskinstrul. Han var samtidigt missnöjd med domarens beslut i sitt första heat.
– Det var solklar tjuvstart, så det blev pannkaka av allting, säger han.

Annons:

Peter Ljung är en ikon i Västervik Speedway. För att nykomligen skulle kunna besegra Dackarna krävdes det förstås att han hade en toppenkväll. 

Men Ljung hade visst strul och stannade på åtta poäng fem heat. 

– I mitt första heat var det världens tjuvstart, så det skulle ha varit en klockren omstart. Det blev pannkaka av allting där, säger han om det tredje heatet där Dudek och Berntzon tog en femetta mot honom Mikkel Bech Jensen.

Efter ett stopp i sitt tredje framträdande bytte han cykel. 

– Jag var tvåa i mitt andra och då kändes det skapligt, men sedan var jag inte riktigt där och hojen stannade. När jag bytte var det okej igen.

"Vet inte vad jag skulle ha gjort"

I det näst sista heatet hade Ljung en gastkramande batalj med Greg Hancock om trepoängaren. Till slut fick han ge sig mot den flerfaldige världsmästaren.

– Jag vet inte vad jag skulle ha gjort för att hålla honom bakom mig. Han var snabb hela vägen, men det var nära att jag kom tillbaka. Jag kanske skulle haft den cykeln tidigare, då hade jag nog gjort några justeringar så jag fick mer fart. Det var jävligt surt, säger han.

Han var något missnöjd över att det blev en poäng för hans lag.

– En är bättre än ingen och den kan bli viktig i slutändan, men vi hade hoppats på två. Vi hade lite oflyt med stopp och sådär, men som matchen blev får vi vara nöjda. Det kunde ha blivit noll också. Dackarna är ett av seriens bästa lag och de har bra förare i alla heat och man får inte tappa några femettor mot dem, säger Peter Ljung.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt