Annons:

Ljungs tips – guldet hamnar i Målilla: ”De är så kompletta”

Peter Ljungs Västervik får inte uppleva någon SM-final i speedway. Foto: Ossian Mathiasson

Ljungs tips – guldet hamnar i Målilla: ”De är så kompletta”

Det blir ingen SM-final för Västervik. Peter Ljungs gamla klubb Dackarna får i stället göra upp om guldet – och han tror att guldet hamnar i Målilla.
– Jag tror att Dackarna vinner. De är så kompletta, säger Peter Ljung.

Annons:

Sett över de två semifinalmatcherna tycker inte Peter Ljung att Västervik riktigt räckte till mot ett namnkunnigt och starkt Dackarna, som tog 18 poäng fler än Västervik.  

– Dackarna var bättre över två tävlingar, så är det. De var bäst under grundserien, allihop hade behövt prestera på högsta nivå för att vi skulle ta finalplatsen och det lyckades vi inte riktigt med sett över två matcher, säger Peter Ljung. 

"Dackarna vinner"

Han var med och tog en femetta tillsammans med Bartosz Smektala redan i det första heatet men det var lagets enda femetta för kvällen. De lyckades inte sätta stopp för Dackarna som blev bättre för varje heat som gick.

– Vi kom igång bra, sedan drog det ut på tiden med omkullkörningar och liknande. Vi kom inte dit vi ville med matchen och några av Dackarnas förare var snabba som fasen. Vi fick inte till det. När man möter ett bra lag så ramlar poängen iväg och Dackarna har bra förare i varje heat i princip, säger han. 

Inför nästa veckas final mellan Dackarna och Smederna har Ljung sitt tips klart. 

– Jag tror att Dackarna vinner. De är så kompletta och har lyckats otroligt bra med sitt lagbygge. De syns att de har en god sammanhållning och på banan uppför de sig bra, säger Ljung. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt