Annons:

Ekonomin fick Vetlanda att tänka om: ”Tittat i plånboken”

Mikael Wirebrand, Victor Palovaara och Filip Hjelmland hoppas att ett ungt Vetlanda kan överraska. Foto: Ossian Mathiasson

Ekonomin fick Vetlanda att tänka om: ”Tittat i plånboken”

Vetlanda har varit en maktfaktor i svensk speedway i många år. Frågan är hur det blir 2019. Laget är betydligt mindre namnkunnigt än tidigare.
– Vi har tittat i plånboken och bestämt oss efter vad som finns där, säger sportchefen Mikael Wirebrand.

Annons:

Borta är förare som Artem Laguta och Leon Madsen. De har ersatts av betydligt mindre namnkunniga förare och Bartosz Zmarzlik får nu ses som den enda stjärnan i Vetlandas trupp.

Förklaringen till det, åtminstone på papperet, svagare laget, är självklar.

– Vi har tittat i plånboken och bestämt oss efter vad som finns där och därefter har vi byggt ett lag där jag kan påstå att jag inte kunde vara nöjdare, säger Mikael Wirebrand.

– Vi vet att vi måste mätta oss efter det som finns i vår plånbok och jag är stolt över att klubben har valt det här steget. Det är inget vi hymlar över, fortsätter Wirebrand.

”Världens bästa”

Vetlandaledaren är ändå optimistisk inför säsongen.

– Vi har ett ungt och hungrigt gäng där det finns en grym potential. Vi ska jobba stenhårt för att göra något riktigt bra av det här. De som har kommit in i laget har verkligen velat ha en plats i Vetlanda och det tror jag blir en styrka i slutändan.

Wirebrand passar samtidigt på att hylla GP-stjärnan Bartosz Zmarzlik.

– Han är världens bästa ligaåkare, så är det. Han bidrar med en trygghet när det kommer till vassa situationer.

Laddat reservpar

På reservplats kommer Vetlanda inledningsvis att ha Filip Hjelmland och Victor Palovaara. Den sistnämnda, som anslutit från Indianerna, hoppas kunna få ett genombrott.

– Det här ska bli kul. Jag har haft chansen lite förut också, men inte riktigt tagit den. Jag har varit lite försiktig, men tycker att jag har vuxit som person de senaste åren. Nu börjar det bli dags att ta det steget som jag hoppas på. Jag har jobbat väldigt mycket med mig själv både fysiskt och psykiskt och förhoppningsvis är det dags att blomma ut nu, säger Victor Palovaara.

Filip Hjelmland hoppas att han och Palovaara kan bli en framgångsfaktor för Vetlanda.

– Victor och jag har snackat mycket och tränat tillsammans på försäsongen. Jag tror att vi kan bli ett starkt reservpar. Sen är det laget som ska dra runt skutan, säger Filip Hjelmland

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt