Annons:

DACKARNAS REVANSCH: KROSSADE VETLANDA I DERBYT

Patryk Dudek körde in tolv poäng när Dackarna krossade Vetlanda på hemmaplan. Foto: Ossian Mathiasson

DACKARNAS REVANSCH: KROSSADE VETLANDA I DERBYT

Dackarna tog gruvlig revansch i kvällens Smålandsderby hemma mot Vetlanda Speedway. Målillalaget krossade motståndet och körde hem både kvällens match (54-36) och bonuspoängen i dubbelmötet.

Annons:

Vetlanda vann det första heatet med 4-2, men sedan handlade mycket om Dackarna och Målillalaget kunde snabbt koppla ett rejält grepp om Smålandsderbyt.

I det andra heatet tog Patryk Dudek och Frederik Jakobsen en förväntad femetta och det förde hemmalaget upp i en tvåpoängsledning. Dackarna fyllde sedan på med femettor i både heat sex (Oliver Berntzon och Jacob Thorssell) och heat sju (Maciej Janowski och Frederik Jakobsen) och gick därmed fram till ledning med 27-15. I flera av heaten bjöds det dessutom på riktigt fin speedway. 

Fick kontakt

Vetlanda lyckades dock få viss kontakt inför den längre pausen efter tio heat, mycket tack vare världsstjärnan Bartosz Zmarzlik, som vann både heat åtta och heat tio. Efter tio heat var hemmalagets ledning nere i åtta poäng, 34-26.

Efter att heat elva slutat oavgjort visade dackeförarna upp sig från sin allra bästa sida med dubbla femettor genom Berntzon och Dudek i heat tolv och Pawlicki och Janowski i heat 13. Fram till det 13:e heatet såg Vetlandas Bartosz Zmarzlik i det närmaste oslagbar ut, men landsmännen från Polen ville annorlunda. Därmed hade Dackarna 47-31 inför de båda nomineringsheaten, vilket innebar att segern var säkrad.

Bästa publiksiffran för året

I matchens sista heat säkrade Dackarna också bonuspoängen i dubbelmötet med Vetlanda. Målillalaget vann till slut med 54-36 och tog därmed gruvlig revansch efter tiopoängsförlusten förra veckan.

Dackarnas segervapen i kväll var reserverna Patryk Dudek och Frederik Jakobsen, som vann sin match i matchen mot Filip Hjelmland och Viktor Palovaara med 17-2.

3 413 åskådare såg kvällens match. Den överlägset bästa publiksiffran i Målilla i år, men Dackarna hade säkerligen hoppats på i alla fall 1 000 ytterligare.

Fakta

Poängplockarna i kvällens derby:

Dackarna:

Maciej Janowski 11+2

Artur Czaja 1

Oliver Berntzon 9

Jacob Thorssell 5+2

Piotr Pawlicki 11+1

Frederik Jakobsen 5+3

Patryk Dudek 12+1

Vetlanda:

Szymon Wozniak 6

Dominik Kubera 5

Artem Laguta 2

Andreas Lyager 4+1

Bartosz Zmarzlik 16

Viktor Palovaara 0

Filip Hjelmland 2

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt