Annons:

Publikfavoriten: ”Vill göra det med hjärtat, annars är det inte jag”

Mikkel Bech Jensen trivs i Västervik och hoppas kunna bjuda publiken på bättre insatser den här säsongen. Foto: Linus Johansson

Publikfavoriten: ”Vill göra det med hjärtat, annars är det inte jag”

Speedwayförare i allmänhet är knappast kända för att ha någon större klubbkänsla. Mikkel Bech Jensen vill visa motsatsen.
– Jag har känslor för mina klubbar och jag är en lagspelare. Fansen vet att jag kör med hjärtat hela tiden och inte bara för pengarna, säger Västervik Speedways dansk.

Annons:

Mikkel Bech Jensen är den typen av förare och personlighet som publiken gärna tar till sig. I Västervik har han hunnit med att bli något av en publikfavorit under sina två säsonger.

– Nu gör jag min tredje säsong i Västervik och jag har varit i mina klubbar i Polen och Danmark under samma tid. Jag tycker att det är skönt att ha det så. Jag vet hur det fungerar överallt och var jag ska vända mig om det är några problem. Det känns bra för mig. När klubbarna ger mig förtroende och visar att jag kan lita på dem får de samma sak tillbaka från mig, säger Mikkel Bech Jensen.

Du har känslor för dina klubbar?

– Ja, det har jag. Jag är en lagspelare. När jag gör något vill jag göra det med hjärtat, annars är det inte jag.

”Lätt att komma överens”

Det är förstås en stor anledning till att fansen också visar sin kärlek till Mikkel Bech Jensen.

– Ja, jag tror det. Fansen vet att jag kör med hjärtat hela tiden och inte bara för pengarna. Självklart behöver jag pengar för att kunna fortsätta, men jag kör speedway för att jag älskar det.

Att fortsätta i Västervik var ett enkelt val, enligt Mikkel Bech Jensen.

– Det är väldigt professionellt här med Morgan (Andersson) och hela organisationen. Jag ville stanna och Morgan ville ha kvar mig så det var lätt att komma överens. 

Problem med en axel

Bech Jensen är relativt nöjd med säsongsinledningen även om en axel har spökat lite.

– Det har varit ganska bra, jag är nöjd så här långt. Jag har haft någon dålig tävling, men har löst de problem som var då. Jag har också lite bekymmer med en axelskada, men har fått behandling och kan köra med det. Jag har däremot behövt lite tid efter tävlingarna för att det ska kännas bra. Men jag gråter inte över det. När jag tar på mig hjälmen tar adrenalinet bort den värsta smärtan.

Vad har du för mål med säsongen?

– Jag vill köra i mina tre klubbar och göra bra ifrån mig där, liksom i kvalificeringarna till SEC och GP. Sen vet jag att jag är bättre än vad jag visade i Elitserien förra säsongen och det vill jag visa för mig själv och alla andra.

Stor potential

När Västervik tar emot Vetlanda i premiären i Elitserien i morgon kväll kör Mikkel Bech Jensen i väst nummer sju.

Hur långt kan Västervik räcka i år?

– Det är lite svårare att ta en plats i laget i år och jag tror att det är bra att det blir mer tävling om platserna. Först och främst ska vi ta oss till play off och hittar vi rätt där kan allt hända. Potentialen i laget är stor, säger Mikkel Bech Jensen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt