Annons:

Bech Jensen förbannad efter uteslutningen – fick sin revansch

Mikkel Bech Jensen var förbannad efter att ha blivit utesluten i ett viktigt skede, men han fick sin revansch och var med och körde hem segern till Västervik. Foto: Linus Johansson

Bech Jensen förbannad efter uteslutningen – fick sin revansch

Västerviks Mikkel Bech Jensen blev utesluten för farlig körning i ett mycket viktigt läge i i Smålandsderbyt mot Lejonen. Det gjorde dansken förbannad.
– Det här är speedway så jag kan inte vara nöjd med den uteslutningen. Det var hård körning från både mig och honom, säger Mikkel Bech Jensen, som dock fick sin revansch lite senare.

Annons:

Det var i det tionde heatet, vid ställningen 29-25, som Mikkel Bech Jensen blev utesluten efter en incident med gästernas Maksym Drabik i heatets slutskede. Istället för 5-1 slutade heatet 3-2 och Västervik var därmed fortsatt i underläge i derbyt.

Mikkel Bech Jensen var allt annat än nöjd:

– Det här är speedway så jag kan inte vara nöjd med den uteslutningen. Det var hård körning från både mig och honom. Han körde inte omkull så jag förstår inte varför jag blev utesluten. Han kunde bara ha vänt till och gått på insidan istället om han hade velat. Jag håller inte med om det domslutet. Det gjorde att jag förlorade tre poäng i min personliga poängskörd för kvällen så jag är lite missnöjd med det, säger Västerviks dansk. 

Fick revansch efter hård kamp

Inför det näst sista heatet, heat 14, hade Västervik vänt till ledning med 40-37. Då fick Mikkel Bech Jensen sin revansch. I en ny hård duell med Maksym Drabik var det Bech Jensen som gick segrande ur striden med minsta möjliga marginal. Det innebar 5-1 och hemmasegern var därmed i hamn.

– Jag ville ha revansch så otroligt mycket i heat 14 och jag fick den också. Jag var så redo från start och när tejpen gick var han (Drabik) inte lika redo.

Men han var nära att ta sig förbi?

– Ja, det var tufft. Jag gjorde några misstag eftersom den här motorn är lite starkare än jag är van vid så jag kom in i sista kurvan lite för tajt och det gjorde att jag fick lite problem i utgången av kurvan.

Stark insats

Vid det långa regnavbrottet ledde Lejonen med fyra poäng. Att Västervik vände till seger efter det förvånade inte Mikkel Bech Jensen.

– Vi känner banan och har mer tekniska förare än Lejonen när det blir svårkört. Vi har kört på tuffa banor flera gånger den här säsongen så det var nog inte en nackdel för oss.

Bech Jensen plockade 9+1 poäng på de fyra heat han kom i mål.

– Det var skönt att äntligen få till en bra match på hemmabanan. Jag har haft lite problem med mina motorer, de har inte varit starka nog, men de två senaste veckorna har jag testat något annorlunda och det fungerade definitivt i kväll. 

”Otroligt skönt”

Västervik är i fortsatt topp i elitserietabellen, en poäng före Dackarna. De båda lagen möts i Målilla om knappt två veckor.

– Det kändes så otroligt skönt att få till femettan i heat 14 så att vi kunde säkra segern där och behålla förstaplatsen, säger Mikkel Bech Jensen och fyrar av ett brett leende.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt