Annons:

Dackarnas stjärna opereras i dag – så ersätts han i premiären

Maciej Janowski opereras i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarnas stjärna opereras i dag – så ersätts han i premiären

Dackarnas GP-stjärna Maciej Janowski får sitt trasiga nyckelben opererat i dag.
– Han var nöjd över att läkarna bestämt sig för att operera, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Det var i fredags som Maciej Janowski kraschade så illa i en seriematch i Polen att han ådrog sig en nyckelbensfraktur. I går stod det klart att Dackarnas stjärna skulle opereras.

– Det kan vara klart nu eller så ligger han på operationsbordet i detta nu, säger Peter Karlsson.

Janowskis målsättning är att köra Grand Prix-premiären hemma i Warszawa den 18 maj.

– Det är tajt med tid, men när de väl har skruvat ihop det ska inte själva benet vara ett problem. Då är det läkningen runtomkring med ligament, muskler och sår som behöver bli tillräckligt bra.

Även om Janowski skulle komma till start i Warszawa innebär det inte per automatik att han kör för Dackarna veckan efter.

– När han väl börjar köra kan det vara så att det går bra, men att det gör jäkligt ont. Vi får se vad som händer framöver, säger Peter Karlsson.

Riders för Janowski

På torsdag inleder Dackarna Elitserien med hemmamatch mot Eskilstuna Smederna, med andra ord en repris på förra årets SM-final. Som bekant kommer Målillalaget då till start utan sina båda stora stjärnor Maciej Janowski och Greg Hancock.

– Jag hade precis börjat acceptera att vi får klara oss utan Greg. När det här med ”Magic” (Maciej Janowski) kom också var det klart att det kändes tråkigt, han är en hörnpelare i vårt lag.

Mot Smederna kommer Dackarna att nyttja regeln om riders replacement för Maciej Janowski. Det innebär att övriga förare i laget får ta hans fyra schemalagda heat.

– Vi hade inte mycket att göra utan det var det enda valet om vi inte vill ha böter för att hamna under golvsnittet. Det ställer höga krav på de som kör, det måste funka för alla. Trots allt tycker jag att vi har ett intressant lag och förhoppningsvis kommer vi kunna matcha Smederna, säger Peter Karlsson.

Tror på Jakobsen

På onsdagen träffas dacketruppen på G&B Arena för att prata ihop sig inför säsongen och träna inför torsdagens premiär. Förutom Janowski och Hancock kommer inte heller nyförvärvet Nikolaj Busk Jakobsen, då han är upptagen av matcher i England både onsdag och torsdag.

En som däremot kommer är ersättaren för Greg Hancock; Frederik Jakobsen. På torsdag gör han debut i dackevästen.

– Jag tror att han kommer att prestera, säger Peter Karlsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt