Annons:

Dackarna vill gå på knock: ”Ska försöka chocka dem direkt”

Kan lagkaptenen Maciej Janowski leda Dackarna till seger i länsderbyt mot Västervik? Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna vill gå på knock: ”Ska försöka chocka dem direkt”

Dackarna förlorade bortamatchen mot Västervik med hela 58-32. Nu är Målillalaget ute efter revansch på hemmabanan.
– Vi ska försöka chocka dem direkt och köra till oss en ledning, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson inför tisdagens seriefinal och länsderby.

Annons:

Peter Karlsson är full av tillförsikt inför matchen.

– Det har fungerat bra för oss den senaste tiden och jag hoppas att vi kan prestera likvärdigt igen. Det vore kul att göra det, särskilt mot Västervik. De är också i bra slag och har verkligen fått till mixen i sitt lag. Västervik har några stabila killar och sen några som går lite upp och ned, men det finns alltid någon som får till det. Helt klart är det ett riktigt kompetent lagbygge, säger Peter Karlsson.

”Vår mörkaste kväll”

”PK” tror på en match helt i publikens smak.

– Det finns många ingredienser som gör att det blir lite extra. Det är derby och seriefinal och så har de Ljung (Peter) och Nicki (Pedersen) i laget. Det gör att det är bäddat för dramatik.

I bortamatchen tidigare under säsongen föll Dackarna med 58-32.

– Det var vår mörkaste kväll så här långt i årets elitserie. För vår del var det inte mycket som stämde. Rätt många av våra killar hade problem samtidigt som Västerviks förare åkte väldigt bra.

Bonuspoängen i dubbelmötet blir förstås extremt svår för Dackarna att nå.

– Det får man tro att det blir svårt. Det vore en stor överraskning om vi skulle lyckad vända på det resultatet. Först och främst är det seger i matchen som gäller.

Given sjua

Karlsson tror definitivt att publiken kommer att få jubla över en hemmatriumf.

–  När det fungerar för oss är vi starka. Har vi en sådan dag får de prestera väldigt bra om de ska rå på oss. Sen är jag medveten om att Västervik har manskapet för att göra det. Jag tror att det blir en jämn tävling och vi ska försöka chocka dem direkt och köra till oss en ledning.

Var det självklart att köra med den sjua ni valt?

– Det kändes rätt så självklart efter insatsen i Kumla senast. Efter en sån insats vill man inte gå in och peta i det för mycket. Det finns några alternativ där bakom, men den här gången valde vi samma sjua, säger Peter Karlsson.

Gomolski före Czaja

I inledningen av säsongen verkade Artur Czaja ha kört till sig den sista platsen i laget. Den senaste tiden har valet dock istället fallit på Kacper Gomolski.

Hur går tankarna där?

– Czaja har inte presterat så bra i Polen och har blivit bortplockad från sitt lag där. Jag har pratat med honom några gånger och han säger att han inte är 100 i slag. Gomolski är sugen och vill köra och då är valet rätt så enkelt.

Fakta

Laguppställningar i derbyt:

Dackarna:

1) Maciej Janowski

2) Piotr Pawlicki

3) Oliver Berntzon

4) Jacob Thorssell

5) Patryk Dudek

6) Frederik Jakobsen

7) Kacper Gomolski

Västervik:

1) Nicki Pedersen

2) Peter Kildemand

3) Peter Ljung

4) Mikkel Bech Jensen

5) Jack Holder

6) Anton Karlsson

7) Bartosz Smektala

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt