Annons:

Peter Karlsson lyfter fram Maciej Janowski som den bästa föraren i Elitserien. Foto: Ossian Mathiasson

PK:s hyllning till stjärnan: ”Han är seriens bästa förare”

45-45 i Västervik förra veckan. På tisdagskvällen väntar retur mellan Dackarna och Västervik i Målilla.
– Små detaljer avgör hur det kommer att sluta. Men en sak är säker och det är att Västervik kommer få jobba, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna är obesegrat hemma på G&B Arena så här långt den här säsongen. Det är förstås en svit som Målillalaget vill förlänga i derbyt mot Västervik.

­– Jag vet att det kommer bli jämnt, det är två rätt så jämna lag som möts. Tittar vi i tabellen så är vi favoriter, men tittar du på lagen har Västervik också bra kvalitéer. Sen är jag nästan säker på att vi har lite extra självförtroende på hemmabanan så Västervik kommer att få jobba, säger Peter Karlsson.

Blev matchavgörande

Förra veckans match i Västervik lagen emellan slutade 45-45. Det innebär att kampen om bonuspoängen är helt jämn inför returen.

– Olivers (Berntzon) krasch blev lite matchavgörande. Det var en riktig luftfärd han åkte på så vi ska vara glada att han kan köra den här veckan. Som jag ser det var det den vurpan som gjorde att vi fick släppa en bortavinst där, men vi är ändå nöjda med en poäng. Nu står ju tre poäng på spel så det blir en bra belöning för det laget som lyckas vinna, säger Peter Karlsson.

”Grymt att se honom”

Peter Karlsson hoppas att derbymatchen kan dra en hel del publik.

– Bara en sådan sak som att man kan se Greg (Hancock) mot Nicki (Pedersen)... De har tagit sju VM-titlar tillsammans. Produkten vi har är toppklass.

Dackeledaren lyfter också fram en annan förare lite extra, nämligen Maciej Janowski. Dackarnas polska stjärna vann GP-tävlingen i Hallstavik i lördags och flög fram i de flesta av sina heat.

– Det är grymt att se honom när han kör på det sättet. Han har haft samma tempo i matcherna han kört för Dackarna och det är extra glädjande. Jag skulle vilja säga att han är seriens bästa förare, säger Peter Karlsson.

Byter positioner

Dackarna fortsätter med samma sju förare som i de tidigare matcherna. En förändring görs av snittmässiga skäl och det är att Pawel Pzedpelski och Oliver Berntzon byter plats. Pzedpelski kör med väst nummer tre medan Berntzon går ned på en så kallad reservplats.

Vad kan det betyda för er?

– Det är svårt att säga om det försvagar eller förbättrar oss. Men Oliver har kört bra hemma och borde kunna dominera mot Västerviks reserver. Jag tror inte att den förändringen kommer att göra oss svagare.

Fakta

Laguppställningar:

Dackarna:

1) Greg Hancock

2) Hans Andersen

3) Pawel Pzedpelski

4) Patryk Dudek

5) Maciej Janowski

6) Oliver Berntzon

7) Joel Kling

Västervik:

1) Nicki Pedersen

2) Grzegorz Zengota

3) Peter Ljung

4) Bartosz Smektala

5) Peter Kildemand

6) Anton Karlsson

7) Mikkel B Jensen

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt