Annons:

Magiskt slutheat gav Västervik en poäng:

Peter Ljung löste en poäng för sitt Västervik mot Indianerna i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Magiskt slutheat gav Västervik en poäng: "Kan bli betydelsefull"

Västervik Speedway tog en mycket stark poäng hemma mot Indianerna. Tacka Peter Ljungs slutheat för det. Han körde om Indianförarna, vann sista heatet och säkrade en poäng.
– Jag var inställd på att jag fick ta det varv för varv och bygga upp fart, säger han.

Annons:

Kvällens toppmöte mellan Västervik och Indianerna i elitserien i speedway på Hejla Arena bjöd på stor dramatik från första till sista heatet.

Inför det sista nomineringsheatet var det lika, 42–42. Peter Ljung och Nicki Pedersen ställdes mot Chris Holder och Piotr Protasiemicz och det såg illa ut till en början då Indianerna hade en femetta på gång. Peter Ljung svarade då för en mäktig körning, körde om gästernas båda förare och såg till att heatet och matchen slutade oavgjort. 

– Den poängen kan vara viktig i slutändan. Att få en poäng när det kunde ha blivit noll poäng så kan den här poängen bli betydelsefull, säger Peter Ljung. 

Vad säger du om din egen insats i sista heatet?

– Jag fick ingen bra start men det enda man kan göra är att försöka bygga fart och försöka gå förbi någon. Det är fyra varv som gäller och man får jobba på. Jag var inställd på att det skulle bli tufft, säger Ljung. 

"Ska fortsätta knata på"

Han var dock missnöjd med sin insats i 13:e heatet där han gjorde bort sig och fick nöja sig med en poäng. 

– Jag var ganska sur på mig själv när jag slarvade bort tvåpoängaren som jag hade. Jag gav mig på Tai (Woffinden) i fel läge. Han är så pass duktig så han visste exakt var jag var och gav mig en stänkare med grus. Holder (Chris) fick tag i mig och kom före. Jag skulle ha iakttagit mer säkerhet eftersom jag hade en tvåpoängare, säger Peter Ljung. 

Det var hur som helst en lyckad kväll för Peter Ljung, som noterades för 13 poäng och tog rollen som poängräddare. Västervik står på fem poäng efter tre matcher. 

– Vi är jättenöjda med starten och det ska vi vara. Det ger andrum och lugn inför framtiden. Vi ska fortsätta knata på genom hela serien och jag tycker att vi har ett bra utgångsläge, 

Är ni i toppen för att stanna?

– Ja, det hoppas jag. När vi har skaffat oss det här läget så ska vi fortsätta prestera.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt