Annons:

Västervik siktar in sig på topp två – ”Värd att vara kvar”

Morgan Andersson siktar på topp två med sitt Västervik. Foto: Linus Johansson

Västervik siktar in sig på topp två – ”Värd att vara kvar”

Serieledande Västervik Speedway hemma mot sjuan Piraterna. Då får Västervik förstås stå som klar favorit.
– Med tanke på det vi har presterat har vi siktet inställt på topp två. För att klara det blir våra hemmamatcher grymt viktiga, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson inför tisdagskvällens match.

Annons:

Västervik har gått mycket starkt i Elitserien och toppar tabellen en poäng före Dackarna. Då ska vi komma ihåg att Västervik dessutom har en match mindre körd.

På tisdagskvällen väntar Piraterna på hemmaovalen. Det blir den femte matchen på två veckor för Västervik.

– Vi har haft ett onekligen rätt tufft schema. Det sliter också på funktionärskåren, men vi har vetat om att det blir ett rätt tufft jobb för en del själar under ett par veckor, säger Morgan Andersson. 

Varit sliten

Västervik kommer närmast från en klar seger hemma mot Lejonen. Halvvägs in i matchen var det dock underläge med åtta poäng innan ett långt regnuppehåll tog vid.

– Vi har inte 100 procent form, men vi vinner matcher ändå. Det är lite småstruligt på vissa positioner.

Vilka tänker du på?

– Smektala (Bartosz) måste tillbaka litegrann. Han har kört många tävlingar den senaste tiden och har nog varit lite sliten. Nu har han varit ledig sedan i torsdags så jag hoppas att han har hunnit vila upp sig lite. Anton (Karlsson) tar någon poäng då och då, men han har högre krav än så på sig själv. Jag hoppas att vi kan få ut lite mer av honom i morgon, säger Morgan Andersson.

Holder tillbaka

Som Västervik har kört hittills har laget satt sig in i en mycket bra sits för att vara topp två i grundserien och därmed avancera direkt till SM-semifinal.

– Med tanke på det vi har presterat har vi siktet inställt på topp två. För att klara det blir våra hemmamatcher grymt viktiga. Vi vet att vi har ett tufft schema med flera svåra bortamatcher framöver. Det skulle vara rätt skönt att ta oss direkt till semifinal och det vore fel att inte sikta på det när vi är serieledare efter tio omgångar.

Jämfört med matchen mot Lejonen är Jack Holder tillbaka på Krzysztof Buczkowskis bekostnad.

– Den förändringen såg jag inga bekymmer med. Krzysztof har inte riktigt fått till det på hemmabanan. Samtidigt gjorde Mikkel (Bech Jensen) det jäkligt bra senast och är värd att vara kvar i laget.

”En världsförare”

Även en bonuspoäng ska delas ut i morgon. Västervik har fyra poängs försprång efter bortamatchen.

– Fyra poäng är ingenting så man kan säga att det är 0-0. De har Iversen (Niels-Kristian) som trivs bra på banan i Västervik. Przedpelski (Pawel) och Linus (Sundström) har också bra fart och Mikkel (Michelsen) är en världsförare av rang. Och Davidsson-bröderna har man ingen aning om vilken sida de vaknar på. För vår del gäller det att gå in med en 100-procentig inställning.

Fakta

Laguppställningar:

Västervik: 1) Peter Ljung, 2) Jack Holder, 3) Peter Kildemand, 4) Bartosz Smektala, 5) Nicki Pedersen, 6) Anton Karlsson, 7) Mikkel Bech Jensen.

Piraterna: 1) Mikkel Michelsen, 2) Kai Huckenbeck, 3) Pawel Przedpelski, 4) Linus Sundström, 5) Niels-Kristian Iversen, 6) Daniel Davidsson, 7) Jonas Davidsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt