Annons:

Ny förare klar för Dackarna – får en reservroll

Matias Nielsen är klar för Dackarna. Foto: Dackarna

Ny förare klar för Dackarna – får en reservroll

Dackarna satsar på svenska och danska förare till årets säsong. I dag blev den tredje danske föraren, 21-årige Matias Nielsen, klar för Målillaklubben. 

Annons:

Matias Nielsen, född 1999, blir förare nummer åtta att skrivas in i Dackarnas trupp inför säsongen 2020.

Tanken var att Matias skulle ha varit heltidsproffs i speedway den här säsongen. Men precis som för många andra ändrades förutsättningarna när coronapandemin spred sig i världen. Det har istället gjort att Matias har fått hitta ett arbete vid sidan av speedwayen för att kunna betala sina mekaniker. 

Han skulle ha kört för Vargarna i allsvenskan men den serien kommer inte köras och nu blir det istället Dackarna för hans del. Hans danska lag, Esbjerg, har dragit sig ur ligan och i Polen har han kontrakt med Torun.

”Jag är väldigt glad för att den här möjligheten har dykt upp och att jag nu blir en del av Dackarna”, säger Matias Nielsen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson så här om klubbens senaste rekrytering:

”Det är efter rekommendationer från kontakter i Danmark som vi har signat Matias. Det är en seriöst satsande förare. Hos oss kommer han framförallt att vara back up och finnas tillgänglig om det behövs”, säger Peter Karlsson.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt