Annons:

GLÄDJEBESKED: THORSSELL KLARADE SIG UTAN FRAKTURER

Jacob Thorssell kraschade svårt under gårdagen – men klarade sig utan frakturer. Foto: Stefan Härnström

GLÄDJEBESKED: THORSSELL KLARADE SIG UTAN FRAKTURER

Inga frakturer men rejält blåslagen och ont. Jacob Thorssells krasch i SM-finalen igår var visuellt väldigt hemsk och vådlig.
– Det positiva i all bedrövelse är att Jacob inte har några frakturer men hur lång tid det tar innan han är tillbaka igen vet vi inte, säger Dackarnas sportchef och lagledare, Mikael Teurnberg.

Annons:

Det var i Jacobs andra heat och tävlingens sjunde heat som Thorssell hamnade efter Philip Hellström-Bängs. I andra kurvan gick Philip ganska långt ut för att försöka köra om ledande Kim Nilsson. Hellström-Bängs fick en liten stoppsladd i det lösa materialet och Jacob Thorssell hade inte en chans att vika undan utan körde in i Bängs bakhjul. Jacob fick en enormt res, cykeln åkte över luftstaketet och Jacob landade på rygg/nacke. Hellström-Bängs klarade sig utan skador.

Thorssell klagade över smärtor i nacke och skulderblad. Han valde självklart att avbryta tävlingen. Han duschade och åkte direkt upp till universitetssjukhuset i Linköping, där man röntgade hela kroppen på honom.

Inga frakturer hittades.

– Jag ringde till Jacob sent i natt och vi var väl lika lättade båda två att han inte fick någon fraktur. Det är en stor skillnad att komma tillbaka efter en fraktur eller ”bara” mjukdelsskador. Nu får vi ta det dag för dag och se hur Jacob repar sig, säger Teurnberg.

Så gör Dackarna på tisdag

Att få just Jacob Thorssell skadad var och är det absolut sämsta för Dackarna då Jacob är lagets bästa svensk och som inte får ersättas av någon utländsk förare.

På tisdag kör Dackarna seriefinal hemma mot Smederna och självklart behöver Dackarna en kanonförare som Jacob i en sådan match. Men det är knappast trolig att han hinner bli okej till dess.

– Det är bara onsdag idag och vi vet alla hur bra läkkött speedwayförare har. Men kan han inte köra så kommer jag att köra rider replacement för honom, det finns ingen annat gångbart alternativ, säger Mikael Teurnberg.

Jacob Thorssell har lagt ut bilder på sin FB-sida hur den kraschade cykeln ser ut. Snacka om krafter och hastighet. Det är bara skrot kvar.

Vår tidning har sökt Jacob Thorssell men utan att lyckas. 

Fotnot: Vi beklagar att vi gick ut med felaktiga uppgifter om Thorssells skada under tisdagskvällen och tar lärdom av det. 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt