Annons:

Matz behöver båtar till fortsatta sökandet:

Sökinsatsen fortsätter efter försvunna Agneta. Foto: Privat

Matz behöver båtar till fortsatta sökandet: "Vi närmar oss"

Det pågår fortsatt en stor sökinsats vid sjön Möckeln efter försvunna Agneta. Nu behövs fler båtar till onsdagen.
– Vi får gå på hårt den här veckan, säger Matz Eklund.

Annons:

Under tisdagen har sökinsatsen efter försvunna Agneta fortsatt i sjön Möckeln. Ett antal personer hjälper familjen att söka med båtar och andra personer går längs med sjökanten där man haft markeringar.

Man har haft några markeringar på sonaren och dykare kommer under onsdagen. Men Matz Eklund vädjar om ännu fler från allmänheten som kan ställa upp.

– Vi närmar oss och måste vara nära nu. Vi har sett på sonaren att det måste vara något där och under morgondagen kommer vi ha dykare och sonar hela tiden. Vi har dykare på plats nu och kommer fortsätta dyka där det markerats i morgon och kommer fortsätta varje dag, säger Matz Eklund, livskamrat till Agneta. 

Sökandet har koncentrerats till en vik i sjön och både vanliga båtar och båtar med sonar behövs.

– Jag försöker få hit ännu fler småbåtar som kan köra runt, så vi kan täcka av ett större område. Ju fler vi är desto bättre är det och då helst båtar med sonar, som kan läsa av botten. Kan man hjälpa till så får man gärna ringa mig. Det är bra väder för oss nu, även om det är lite kallt. 

Flera dykare

Men ännu har man inte lyckats hitta något.

– Vi behöver hitta henne nu och har några dagar på oss nu. Vi måste köra på och det känns som att vi måste hitta något den här veckan. Gör vi inte det, så får vi fortsätta nästa vecka, men vi behöver gå hårt den här veckan.

Till lördagen planeras en ännu större sökinsats.

– Vi går på markeringarna vi har och måste kolla på allt som avviker. Kroppen flyttar sig lite, det kan man se med sonaren. Till helgen hoppas jag få ihop flera dykare och vi har båten från Ankarsrum den här veckan också. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt