Annons:

Två nya utbildningar på Campus i höst – ”En viktig pusselbit”

Två nya utbildningar drar igång på Campus Västervik hösten 2024. Foto: Pressbilder, Campus

Två nya utbildningar på Campus i höst – ”En viktig pusselbit”

För den som vill studera utan att behöva flytta till en större stad breddas nu utbudet av utbildningar på Campus Västervik med både en yrkeshögskoleutbildning och en högskoleutbildning. Utbildningarna inom produktionsteknik och samhällsplanering välkomnas av de båda branscherna, och företag i området som ser det som en viktig tillgång för kompetensförsörjningen. 

Annons:

Campus Västerviks utbildningskatalog växer med två nya utbildningar till hösten. Den ena, yrkeshögskoleutbildningen Produktionsteknik går på halvfart och pågår under två och ett halvt år. 

”För vår del är det en viktig pusselbit i vår kompetensförsörjning på lång sikt att det skapas möjligheter för våra medarbetare att utvecklas samtidigt som de också kan jobba kvar i verksamheten” säger SAAB Barracudas HR Business Partner Adéle Lantz. 

Att utbildningen går på halvfart möjliggör för redan anställda inom branschen att vidareutbilda sig. 

”Det är mycket positivt att vi i regionen får möjlighet att kompetensutveckla nuvarande och nya medarbetare inom olika yrkesgrupper. Inom industrin är vi glada att YH-utbildningen Produktionsteknik kommer att fortsätta minst två omgångar till, säger Magnus Wirsén på AB POD. 

Utbildningen anordnas i samverkan med Nova utbildning, FoU & Affärsutveckling.

Utbildning med fokus på hållbara samhällen

Till hösten startar också högskoleutbildningen Tillämpad samhällsplanering på 180 högskolepoäng. Utbildningen ges i samverkan med Högskolan Väst och syftar till att utbilda nya samhällsplanerare med fokus på långsiktigt hållbara samhällen. 

”Att starta den här utbildningen är ett viktigt steg för att möta de ökande behoven av den här kompetensen. Samtidigt kan vi erbjuda en spännande utbildning för personer som drömmer om att få vara med och utveckla moderna hållbara samhällen” säger Jerry Engström, campuschef på Campus Västervik. 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvastervik.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt