Annons:

KLART: Han blir ny campuschef – tillträder i juni

Ola Bokström Dagbro blir ny campuschef i Västervik. Foto: Pressbild

KLART: Han blir ny campuschef – tillträder i juni

Nu är det klart vem som blir ny campuschef i Västervik. Det rör sig om Ola Bokström Dagbro som i dag är studierektor vid Linnéuniversitet.

Annons:

Jerry Engström har arbetat på Campus Västervik ända sedan starten 1997 och varit campuschef i många år. Till sommaren går han dock i pension. I januari startade en rekryteringsprocess och Västerviks kommun har genomfört rekryteringen tillsammans med rekryteringsbyrån AS&B. 

Nu är det klart att det blir Ola Bokström Dagbro, 50, som kommer efterträda honom. Ola Bokström Dagbro tillträder sin nya tjänst den 1 juni i år. 

– Jag ser verkligen fram emot att tillsammans med de erfarna och kompetenta medarbetarna fortsätta utveckla verksamheten, våra samarbeten och partnerskap och ytterligare stärka Campus Västervik och därigenom även verka för Västerviks kommuns utveckling och tillväxt. Att erbjuda studenterna en fantastisk studiemiljö, stöd och rådgivning och kontakt med arbetslivet är fortsatt av högsta prioritet, säger Ola Bokström Dagbro i ett pressmeddelande.

Han jobbar i dag som studierektor vid Linnéuniversitet i Kalmar. Innan dess arbetade han som senior projektledare för SPETS (Strategiska partnerskap för effektiv och transparent samverkan) som involverade 16 svenska lärosäten med stöd från Vinnova. Han har också arbetat vid Luleå tekniska universitet i olika roller inom forskning, utbildning, samverkan och affärsutveckling. 

Han är också bosatt i Kalmar, men han har siktet inställt på att flytta till Västervik när alla praktiska detaljer blivit lösta.

Stort intresse

Pontus Lindblom, näringslivschef i Västerviks kommun, säger att intresset för tjänsten varit stort och att urval av kandidater har skett löpande genom processens olika steg. 

– Vi är oerhört glada över att kunna välkomna Ola Bokström Dagbro till Västerviks kommun och Campus Västervik. Han möter väl våra kompetenskrav och har bred erfarenhet av arbete inom högre utbildning, forskning och verksamhetsstöd, från Linnéuniversitetet och flera lärosäten. Han har dessutom ett gediget intresse för samverkan och för att leda och fortsätta utveckla vårt lokala campus, säger näringslivschefen Pontus Lindblom.

Som campuschef kommer Ola Bokström Dagbro att ingå i ledningsgruppen för enheten Näringsliv och kompetens (NoK) på Västerviks kommun. Enheten bytte namn den 1 januari och fick i samband med det en ny näringslivsavdelning. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt