Annons:

Ordentlig inventering har gjorts av kommunens skyddsrum

Kommunen har 55 skyddsrum i kommunägda lokaler. Foto: MostPhotos

Ordentlig inventering har gjorts av kommunens skyddsrum

I Västerviks kommun finns cirka 230 skyddsrum med plats för drygt 25 200 personer. Av dessa är 55 kommunala. 

Annons:

Vid det senaste sammanträdet med kommunstyrelsen gjordes en avstämning om hur läget ser ut kring skyddsrum i kommunägda fastigheter. 

– Därutöver vet vi ju att det finns i privatägda fastigheter, men där är det berörd fastighetsägare som är ansvarig. Frågan om skyddsrum är faktiskt en av de vanligaste vi får. Alla vet anledningen till att det här har blivit en aktuell fråga igen, säger Harald Hjalmarsson (M), ordförande i kommunstyrelsen.

Totalt finns cirka 230 skyddsrum med plats för drygt 25 200 personer i kommunen, enligt MSB. De allra flesta finns i Västervik. Ankarsrum, Edsbruk och Totebo saknar skyddsrum, enligt MSB:s register. I Västerviks kommun får nästan sju av tio i kommunen plats i något av skyddsrummen. Det är en hög siffra jämfört med många andra i Småland.

– MSB inventerar det här nu och vi ska få en samlad bild längre fram. 

55 i kommunägda fastigheter

Cirka 55 skyddsrum finns i kommunala fastigheter. 

– Det är ungefär 55 eftersom vissa finns i samma fastighet. Det har gjorts en ordentlig inventering för att se behovet och vilka som är funktionsdugliga av Bostadsbolaget och Tjustfastigheter. Det finns anledning att sträcka på ryggen, för man har gjort en stor genomgång och tagit ledartröjan här, säger Marcus Fridlund (S). 

Att skyddsrum åter blivit en het fråga för svensken och Västerviksbon kommer sig såklart av Rysslands invasionskrig mot Ukraina.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt