Annons:

Två unga Västervikselever har fått svar på ett brev de skickade till Stefan Löfven. Foto: Linus Johansson/Arkiv

Unga Västervikselever skrev till Löfven – nu har de fått svar

Två elever i årskurs fyra på Marieborgsskolan i Västervik skickade ett brev till övergångsstatsministern Stefan Löfven. Nu har han svarat på deras brev.

Annons:

Eleverna skrev att de jobbar med en skoltidning på skolan och ville ställa några frågor till Socialdemokraternas partiledare och Sveriges tidigare statsminister, som fortfarande fungerar som övergångsstatsminister. 

Eleverna ville veta hur det har varit att vara statsminister, hur han kände när valet var över och vilket parti han skulle vara med i om han inte fick vara socialdemokrat.

Dessutom fick Stefan Löfven flera frågor han sällan får av journalister i Rosenband. De två eleverna frågade vad han har för fritidsintressen, vilken hans favoritfilm, favoritmat och favoritfärg är och om han har husdjur eller barn.

"Favoritmaten är fläskpannkaka"

Nu har eleverna fått en mycket glad överraskning. Övergångsstatsministern har svarat på deras brev. 

"Vad roligt att ni vill intervjua mig till er skoltidning. Jag ska försöka svara på de flesta av era frågor. Jag tycker det är roligt och spännande att vara statsminister. Det allra bästa är att jag får träffa många människor, både i Sverige och i andra länder, och tillsammans diskutera hur vi kan förändra samhället och göra saker och ting bättre. På fritiden gillar jag att läsa böcker och att gå på teater och idrottsevenemang. Jag tycker också om att lyssna på musik och träffa mina vänner. Jag har inga egna barn, men min fru Ulla har barn och barnbarn som är en del av vår familj. Jag har inga husdjur just nu, men min familj hade en hund när jag var liten. Min favoritfärg är röd, min favoritfilm är "En familj - August Osage County" och min favoritmat är fläskpannkaka", skriver Stefan Löfven.

Avslutningsvis önskar han de två eleverna en fortsatt fin hösttermin.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt