Annons:

Ouppmärksamhet orsakade olycka mellan personbil och tåg

Trafikverket har gjort en utredning av olyckan i Blidstena, där en personbil kolliderade med ett tåg på en obevakad järnvägsövergång. Bilföraren får kritik för att vara ouppmärksam samtidigt som sikten vid olyckstillfället var dålig.

Annons:

Onsdagen den sjunde juni 2017 passerade en personbil den obevakade järnvägsövergången Blidstena S. Föraren respekterade inte stoppmärket och såg heller inte det ankommande tåget och en kollision mellan personbilen och det ankommande tåget var oundvikligt.

Föraren fick hjälp att ta sig ut ur bilen och fördes med ambulans till Västerviks sjukhus, där hen vårdades på intensivvårdsavdelning i några dagar. Senare kunde föraren åka hem utan att ha ådragit sig några allvarliga komplikationer efter olyckan, skriver Trafikverket.

Dålig sikt högt ljud på radion

Trafikverkets utredning pekar på att föraren inte stannat vid järnvägsövergången, samtidigt som det var dålig sikt, beroende på en regnmörk morgon och att sikten var begränsad. Att ljudvolymen på radion var högt kan också ha medverkat till att föraren inte uppmärksammade tåget.

Eftersom sikten inte var optimal har nu en siktröjning gjorts vid plankorsningen för att trafikanter som ha bättre sikt vid plankorsningen i framtiden.  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt