Annons:

Studieron har blivit bättre i skolan – mer finns att göra

Annette Torstensson (C) Marcus Fridlund (S)

Studieron har blivit bättre i skolan – mer finns att göra

Elever i nionde klass och i Västerviks gymnasium känner att de har mer studiero nu är tidigare. Det visar elevernas svar på en enkät som skolinspektionen skickat ut. Men än är det inte bra för alla elever.

Annons:

Eleverna i kommunen känner mer studiero än vad de sa vid förra undersökningen som skolinspektionen gjorde 2016.

- Jag tror det handlar om trygghet och tillit till lärare. Eleverna vet också var och vem de kan gå till i skolan för att prata, säger Marcus Fridlund (S) ordförande i Barn – och utbildningsnämnden.

Elin Landerdahl (M) ser också att elevernas svar visar på att studieron ökar i skolan, men skolan är på långt när framme vid ett resultat som nämnden kan vara nöjd med.

- Resultaten har ökat, men ändå är det inte helt bra. Resultatet ska inte tolkas som att vi är helt i hamn, säger hon.

Annette Torstensson (C) ser just studieron för eleverna som en tacksam fråga för politiker att skjuta in sig på.

- Ibland blir skolan en spelplan för politiken, så ska det inte vara. Det är lätt att bli politisk i de frågorna. Det är lätt att prata om de frågorna som om man vet hur skola ska förändras men det är inte så lätt. Det arbetet får lärare och rektorer göra.

Elin Landerdahl pekar på att Västerviks gymnasium har långt kvar till att nå upp till snittet av landets gymnasier på flera punkter i enkäten som skickats ut till eleverna. En av de punkterna är studiero.

- Mycket har blivit bättre visar enkätundersökningen, men det finns mycket att göra, framförallt på Västerviks gymnasium där eleverna svar ligger under snittet i landet och en av de punkterna är just hur de upplever studiero i skolan, säger hon.

 

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt