Annons:

Hittaut startar nu på onsdag klockan 18.00

Hittaut med hjälp av karta och mobiltelefon

Hittaut startar nu på onsdag klockan 18.00

Hittaut, blev en rykande succé redan första året det arrangerades av Västerviks orienteringsklubb (VO) förra året. Nu har klubben satsat ännu mer resurser och hoppas på ännu fler deltagare i år än förra året för att få fler att upptäcka hur bra det är med fysisk aktivitet.

Annons:

Den första checkpointen släpps klockan 18 på onsdag vid Ica Maxi i Västervik. Där finns också medlemmar från VO som kommer att informera om vad Hittaut innebär.

- Vi är på plats redan klockan 17:30, för att hjälpa till med att registrera sig samt att svara på frågor, säger Lena Eliasson – Lööf, vid VO.

De 50 första av 110 checkpoints släpps på onsdagskvällen. VO har markerat en karta med samtliga checkpoints och tryckt upp den.

- Kartan kommer att börja distribueras till samtliga hushåll den nionde april. Har man inte fått någon karta kan man hämta den på VO:s kansli, säger Lena Eliasson – Lööf.

Första året blev ett succéår

Premiäråret 2018 deltog 1 397 personer och Västervik blev redan första året den ort som lockade flest deltagare i Småland, vilket man prisades för tidigare i år.

Hittaut syftar till att uppmuntra till ökad fysisk aktivitet och är gratis för alla i Västerviks kommun. Med hjälp av kartan och en app installerad i mobiltelefonen, kan man leta reda på en checkpoint och registrera den. En del checkpoints finns i stadskärnan andra finns ute i terrängen. Nytt för i år är att Piperskärr har kommit till som ett område där det finns checkpoints att leta efter och att den totala prissumman är 50 000 kronor. Alla som deltar och registrerar minst en checkpoint har vinstchans.

Ytterligare en nyhet för i år är en skolutmaning för årskurs 6 -9.

- Vi anser att stillasittande bland ungdomar är ett problem, därför har vi lagt till det i åt, säger Lena Eliasson – Lööf.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt