Annons:

”Jag ska elda upp dig och dränka dig i bensin”

En man i 40 -årsåldern från Västerviks kommun döms till dryga böter av Kalmar tingsrätt efter att ha hotat en kvinna han tidigare haft ett förhållande med. Hoten han skickade som SMS var mycket grova, anser rätten.

Annons:

Mannen och kvinnan var tidigare ett par och hade barn ihop. I slutet av mars 2018 gick något fel när mannen skulle hämta barnen. Flera meddelanden skickades mellan parterna och mannen kränkte kvinna ett flertal gånger med meddelande som innebar att hon blev illa berörd. Särskilt ett meddelande som mannen skrev gjorde kvinnan mycket rädd.

- Jag ska elda upp dig och dränka dig i bensin samt köra över dig med en bil, skrev han.

Kvinnan anmälde hotet till polisen och visade meddelandena.

Enligt åklagaren gjorde sig mannen också skyldig till ytterligare två fall av olaga hot när han verbalt hotat två män vid samma tidpunkt samt gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak då han försökte förmå kvinnan att ta tillbaka sin polisanmälan.

Mannen erkänner att det är han som skickat meddelandena till kvinnan men nekar till övriga brott. Tingsrätten dömer därför mannen endast för två fall av olaga hot mot kvinnan och frikänner mannen för övriga brott. Han ska nu betala 29 600 kronor i böter.

Tingsrätten finner att brottet är så grovt att fängelse ingår i straffskalan, men väljer ändå att döma mannen till böter, då hoten inte uttals utan är skickade med mobiltelefon.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt