Annons:

  • Tessan Jigfjord är ansvarig för Missing Peoples sökinsats efter försvunna Asefa. Foton: Linus Johansson

Många hjälper till i sökandet efter försvunna Asefa

21-åriga Asefa är försvunnen sedan den 22 maj. Hon sågs senast i de centrala delarna av Hultsfred. I kväll håller Missing People en skallgång i Hultsfred och ett 60-tal personer deltar i sökandet.

Annons:

I går gick Missing People ut med en efterlysning efter saknade Asefa. Senast hon sågs var på förmiddagen den 22 maj. Missing People har gått ut med att hon då sågs på Norra Oskarsgatan, mellan Willys och KGM, men det skulle också kunna finnas senare observationer.

– Det är lite oklart och det är det alltid eftersom det kan vara svårt att veta exakt vilken tid man såg personen. Det vi kan säga med säkerhet är att hon senast sågs i de centrala delarna av Hultsfred och vi tror att det var på Norra Oskarsgatan, säger Tessan Jigfjord, som är Missing Peoples kontaktperson för kvällens skallgång i Hultsfred. 

Börjar söka centralt

Det är också i de centrala delarna av Hultsfred som kvällens sökinsats kommer att inledas. Samlingsplatsen är utanför Hotell Hulingen och ett 60-tal personer har nu gett sig ut för att söka på olika platser i Hultsfred.

– Vi börjar centralt och jobbar oss utåt. Det är främst grönområden som vi kommer att fokusera sökningen till, säger Tessan Jigfjord.

Hur länge kommer sökinsatsen att hålla på i kväll?

– Om vi har sökare kvar så fortsätter vi tills det börjar mörkna.

Inga tips

Det är Asefas anhöriga som har kontaktat Missing People och bett om deras hjälp.

– Vi har sedan varit i kontakt med Polisen, men de har inte heller någonting att gå på.

Har ni fått in några tips?

– Nej, faktiskt inte. Det är bara att börja beta av område för område. Vi har ingen aning om i vilken riktning det här kommer att ta oss och varför hon är försvunnen. Om det till exempel är så att hon har försvunnit frivilligt vill vi ha ett bevis på att hon mår bra, i sådana fall avslutar vi sökinsatsen direkt. Vi har gott hopp om att det här ska gå bra, säger Tessan Jigfjord.

Planerar för sökinsats i helgen

Om det skulle krävas planerar Missing People för fler sök i Hultsfred under helgen.

– Vi planerar för fortsatt sök i helgen och jagar lite ansvarigt folk till det. Det kan bli lördag eller söndag eller båda dagarna.

Klicka här för ytterligare information och bild på Asefa.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt