Cookies

Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Dagens Västervik. Genom att använda Dagens Västervik tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.Jag förstår, ta bort detta

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

VECKANS FRÅGA

Tänker du på klimatkrisen när du planerar din semester?

Svarsalternativ:

Ja
Nej
RöstaSe resultat

Annons:

Ett matställe i Västervik får kraftig kritik av kommunens livsmedelskontrollant, kan sprida vinterkräksjuka genom hallon

Kraftig kritik mot matställe i Västervik

En av matserveringarna i Västervik får kraftig kritik av Västerviks miljö -och byggnadskontors livsmedelskontrollant. Matserveringen riskerar att sprida vinterkräksjuka och har fler brister vad det gäller hygien, enligt livsmedelskontrollantens rapport.

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Det handlar om att importerade frysta hallon inte kokas innan de används och serveras. På förpackningen står det tydligt att bären ska kokas i en minut innan de serveras. Importerade hallon kan sprida vinterkräksjuka.

Livsmedelskontrollanten hittade även flera brister hos matstället. Rå fisk som används till sushi blir fryst på för låg temperatur under för kort tid. Det finns bristfälliga rutiner om hur varm mat ska kylas ned snabbt, till exempel kebab. Görs det på fel sätt finns det hälsorisker med att äta maten.

När det gäller personalen har de inte informerats i hur de ska tvätta sina arbetskläder hemma. Görs det på fel sätt kan livsmedel bli otjänliga och skadliga för hälsan.

Personal som hanterar oförpackade livsmedel har inte hårskydd och det finns heller inte några rutiner om vilka som får vistas i köket samt att det saknas informationsskyltar till allergiska personer.

  

Annons:

Anders Sjögren

Anders Sjögren

anders.sjogren@dagensvastervik.se

0733100831

1 kommentar

Paul 2019-07-11 09:52:18

What is the restaurant called?

Lägg till ny kommentar

Kommentar *

Ditt namn*

Din e-post* (publiceras ej)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

}

Annons: