Annons:

SMÅLAND: Cirka 100 jakttorn utsatta för skadegörelse

Mängder av jakttorn och jaktstugor har utsatts för skadegörelse. Foto: MostPhotos

SMÅLAND: Cirka 100 jakttorn utsatta för skadegörelse

Bara i Växjö kommun har cirka 100 jakttorn utsatts för skadegörelse. Polisen har gripit en djurrättsaktivist och inlett en omfattande utredning.

Annons:

Mannen är i 30-årsåldern och en djurrättsaktivist. Han anhölls av åklagare under torsdagen. Enligt Robert Loeffel, presstalesperson, har cirka 100 jakttorn/jaktstugor utsatts för skadegörelse under sommaren.

Jakttornen har sågats sönder.

Den misstänkte mannen i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för grov skadegörelse. I utredningen finns även fler brottsrubriceringar såsom stöld, häleri och olaga hot. Den misstänkte nekar till brott.

– Den här typen av brott skapar en stor oro och otrygghet på landsbygden och bland alla som detta drabbar. Det är viktigt att kunna klara upp denna brottstyp och jag är så här långt nöjd med att våra polisiära åtgärder gett resultat. Vi har ett omfattande utredningsarbete framför oss, säger lokalpolisområdeschef Jonas Eek, Växjö, i ett pressmeddelande.

Uppmanar alla att anmäla

Polisen uppmanar alla som drabbats av brott med koppling till jakt att anmäla det till Polisen på nummer 11414. ”Fotografera angreppen, titta efter spår och förmedla detta till polisens anmälningsupptagning”, skriver Polisen.

Även Jägarnas Riksförbund uppmanar alla att anmäla brotten:

– I dagsläget är det kanske inte alla som anmäler, det vill vi uppmana att alla gör och att vi också försöker få en enhetlighet, så att polisen kan se om det finns ett system, att det här genomförs, säger Solveig Larsson, ordförande för Jägarnas Riksförbund.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt