Annons:

Västervik Miljö & Energi AB ”Våra kunder gör att vi blir klimatpositiva”

Västervik Miljö & Energi AB (VMEAB) visar i sitt klimatbokslut att de är klimatpositiva. De har minskat sin klimatpåverkan med 7 186 varv runt jorden.
- Det är jättekul och det är våra kunder som gör detta möjligt, säger Rickard Wester, kvalitets – och miljöansvarig vid VMEAB. 

Annons:

Att VMEAB är klimatpositiva betyder att de utsläpp av växthusgaser som man undviker att göra överstiger de växthusgaser som man fortfarande måste släppa ut.

- Det vi gör är att producera fjärrvärme av flis och avfall som båda är klimatpositiva. Göra biogas som ersätter bensin och diesel samt göra egen el i anläggningen vid Värmeverket, säger Rickard Wester.

Genom att elda avfall från Västervik och andra delar av världen minskas mängden metangas som sprids ut i luften.

- VMEAB eldar mycket avfall från andra delar av världen, som annars skulle ligga på en deponi och läcka ut metangas, som är 30 gånger mer aggressivt än vad koldioxid är.

Överger bensin och diesel

VMEAB fortsätter med att minska beroendet av fossildrivna fordon, genom att använda fler och fler fordon som kan köras på biogas, biodiesel och el.

- Vi är jättestolta att vi kommit så långt, säger Rickard Wester.

7 186 varv runt jorden

Klimatbokslutet visar att VMEAB har minskat sin klimatpåverkan med 7 186 varv runt jorden. Samtidigt som bolaget minskar sin klimatpåverkan visar klimatbokslitet att det är en ekonomiskt riktig satsning.

- Klimatbokslutet är ett kvitto på att vårt långsiktiga miljöarbete ger resultat. För oss är det en tydlig motivation att fortsätta och bli ännu bättre, säger Rickard Wester.

Rickard Wester vill tacka alla kunder till bolaget som värmer upp sina fastigheter med fjärrvärme, samt företag och privatpersoner som väljer att köra sina fordon med biogas. De har valt de miljömässigt bästa sätten att värma sina fastigheter och driva sina fordon.

Enligt en beräkningsmodell som Trafikverkets expertgrupp ASEK tagit fram, har VMEAB minskat sina utsläpp motsvarande ett värde av 343 miljoner kronor. 

 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt