Annons:

Advokaten:

Advokaten Christoffer Järneström är missnöjd med domen. Foto: MostPhotos

Advokaten: "Svårt att acceptera fängelse då"

– Det är svårt att acceptera fyra och ett halvt års fängelse när man är övertygad om att allt sex varit frivilligt.
Det säger försvarsadvokaten Christoffer Järneström efter att domen mot hans klient fallit. 

Annons:

Under torsdagen föll domen i Kalmar tingsrätt mot tv-kändisen i Västervik. Mannen, som är i 35-årsåldern, har varit frihetsberövad sedan i slutet av mars och utredningen har vuxit enormt under våren och sommaren.

Mannen, känd från en dokusåpa i tv, åtalades för ett 20-tal våldtäkter mot totalt sju olika kvinnor. I tingsrätten friades han dock från en stor majoritet av åtalspunkterna.

Mannen fälls endast för två av våldtäkterna och frias från ett 15-tal samt åtalet om grov våldtäkt.

Tv-kändisens försvarsadvokat, Christoffer Järneström, har inte hunnit gå igenom domen i detalj när vi når honom innan lunchtid. 

– Jag har inte hunnit analysera domen eller pratat med klient ännu. Jag har inte hunnit det, men ska göra det nu inom kort, säger Christoffer Järneström. 

"Klen tröst"

Att hans klient frias på en stor majoritet av åtalspunkterna anser han är positivt. 

– Samtidigt har min klient förnekat alla anklagelser och det är svårt att acceptera fyra och ett halvt års fängelse när man är övertygad om att allt sex varit frivilligt. 

Är ni besvikna på domen?

– Ja, det får man säga i det avseendet vad gäller de två punkter han döms för. I övrigt är det inget fel på domen, men det är en klen tröst att han frikänns från det mesta när han döms för saker han nekat till hela tiden. 

En av nämndemännen var skiljaktig och ville fria tv-kändisen även för de två våldtäkter han dömdes för. Nämndemannen ansåg inte att den unga kvinnans uppgifter eller utredningen i övrigt motbevisade männens uppgifter om att hon deltog frivilligt och inte befann sig i en särskilt utsatt situation.

– Det är en värdering vi delar i sådana fall, men jag har som sagt inte läst domen närmare ännu. Vi anser att tingsrätten gjort en felaktig bedömning. I övrigt vill jag inte kommentera domen närmare förrän jag haft kontakt med min klient.

Lär överklagas

Att domen kommer överklagas är sannolikt.

– Det ligger nära till hands med tanke på min klients inställning, men jag har inte ens pratat med honom ännu så det får bli en senare fråga. 

Tv-kändisen ska nu skaka galler i fyra och ett halvt år och dessutom betala 315 000 kronor i skadestånd till den unga kvinnan. Vår tidning har sökt åklagaren utan framgång.

HÄR kan du läsa mer om domen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt