Annons:

TV-KÄNDISEN FÅR FLERA ÅRS FÄNGELSE EFTER VÅLDTÄKTSHÄRVAN

Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

TV-KÄNDISEN FÅR FLERA ÅRS FÄNGELSE EFTER VÅLDTÄKTSHÄRVAN

Den man som i media beskrivits som tv-kändisen frias för ett 15-tal fall av våldtäkt. Han och en annan man från Västervik döms dock till fängelse för två respektive ett fall av våldtäkt. Det meddelade Kalmar tingsrätt under torsdagen.

Annons:

Vår tidning har rapporterat om den omfattande våldtäktsutredningen mot en man i 35-årsåldern, som i media beskrivits som tv-kändisen, ända sedan han greps i slutet av mars.

Mannen har suttit frihetsberövad sedan dess. Han är känd från en dokusåpa i tv och under våren och sommaren växte utredningen enormt och ytterligare två män häktades. 

En av de två männen är en man i 25-årsåldern, som också är från Västervik. Den tredje är en man i 30-årsåldern från södra delen av länet. 

Tv-kändisen åtalades för ett 20-tal våldtäkter mot totalt sju olika kvinnor. Åklagaren menade att han utnyttjat kvinnorna sexuellt på en rad olika sätt och att han i flera fall utnyttjat att de var kraftigt drogpåverkade och hjälplösa. 

En frias helt

Men åklagaren får inte igenom mycket i tingsrätten. Tv-kändisen frias från åtalet om grov våldtäkt samt ett 15-tal våldtäkter mot hela sex kvinnor. Han frias också från åtalet om grovt övergrepp i rättssak.

Vid en av våldtäkterna, som åklagaren ville fälla tv-kändisen för, skulle han ha skurit en kvinna med kniv över halsen för att skrämma henne från att kontakta polisen.

Tv-kändisen döms dock för två våldtäkter, en av dem tillsammans med mannen i 25-årsåldern.

Den tredje mannen, som är i 30-årsåldern, frias helt.

Tingsrätten anser inte att det är ställt utom rimligt tvivel att det har rört sig om våldtäkter under en stor majoritet av åtalspunkterna. 

Flera års fängelse

Våldtäkterna som tv-kändisen döms för inträffade mot en och samma kvinna under samma natt i januari i år. Det är även den våldtäkten som mannen i 25-årsåldern fälls för. 

Rätten menar att omständigheterna – bland annat att kvinnan var kraftigt drog- och alkoholpåverkad – gör att det är ställt utom rimligt tvivel att tv-kändisen och mannen i 25-årsåldern insåg att det förelåg en mycket hög sannolikhet för att kvinnan, som var i tonåren, inte kunde anses delta frivilligt i det som hände. 

Båda döms därför för våldtäkt och tv-kändisen döms också för ytterligare en våldtäkt mot samma kvinna senare samma natt. 

Tv-kändisen döms till fängelse i fyra och ett halvt år medan den yngre av de två döms till fängelse i två och ett halvt år. Tv-kändisen ska också betala skadestånd till kvinnan med 315 000 kronor. 

Alla tre har förnekat alla anklagelser mot dem. En av nämndemännen var skiljaktig och ville ogilla åtalen. Nämndemannen ansåg inte att den unga kvinnans uppgifter eller utredningen i övrigt motbevisade männens uppgifter om att hon deltog frivilligt och inte befann sig i en särskilt utsatt situation.

En annan nämndeman vill döma tv-kändisen för ytterligare en våldtäkt. Vi söker åklagaren för en kommentar.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt